Premagajte strah pred govorjenjem v angleščini

Naučite se komunicirati bolj samozavestno

Marsikdo se boji, da ga sogovornik ne bo razumel ali da se bo osramotil, velikokrat pa tudi ne vemo, kako bi pogovor začeli. Strah pred govorjenjem v angleščini je pogost pojav, še posebej med tistimi, ki se učijo tujega jezika. Vendar pa je sposobnost komuniciranja v angleščini ključna spretnost, ki lahko odpre številna vrata, bodisi v poslovnem svetu, med potovanji ali v mednarodnih odnosih.

Pri učenju angleščine je praktična izkušnja ključnega pomena, in to vključuje tudi pogovore v jeziku. Z upoštevanjem petih nasvetov, ki jih bomo predstavili, boste lahko premagali strah pred govorjenjem v angleščini in začeli komunicirati bolj samozavestno.

Lingula_ucenje_anglescine_vaje

5 načinov, kako premagati strah pred govorjenjem v angleščini

1. Naredite seznam kočljivih situacij

Naredite seznam fraz in praktičnih stavkov, ki jih potrebujete v situaciji, ki vam zbuja strah, ter se jih preprosto naučite na pamet. Poskrbite, da boste imeli seznam s frazami vedno pri roki.

2. Živite s ciljnim jezikom

Poslušajte zanimive podcaste, oglejte si film ali nadaljevanko v tujem jeziku in poskusite razumeti dialog brez pomoči slovenskih podnapisov. Sledite besedilu pesmi v tujem jeziku in prepevajte.

3. Pogovarjajte se sami s sabo

Govor lahko vadite tudi brez sogovornikov. S ponavljanjem besed in fraz se vam bodo te vtisnile v spomin, sčasoma pa vam ne bo več čudno poslušati samega sebe.

4. 3-sekundno pravilo

Dovolite si največ tri sekunde, da ogovorite nekoga v tujem jeziku. Po več kot treh sekundah se namreč vklopi naš obrambni mehanizem, začnejo se nam porajati dvomi …

5. Dober jezikovni tečaj

Še najboljša možnost, ki vam jo priporočamo, pa je dober jezikovni tečaj. V Linguli je na tečaju veliko pogovora, kar je zagotovilo, da premagamo strah pred govorjenjem v tujem jeziku.

Tečaj angleščine: čas je za akcijo

Tečaj angleščine je idealna priložnost za pogovor v tem praktičnem jeziku. Če bi radi vedeli, kje z učenjem začeti, se dogovorite za brezplačen osebni umestitveni pogovor. Svetovali vam bomo, kateri tečaj je za vas najprimernejši, z izkušenimi predavatelji pa boste skozi pogovor razširili besedišče in postali samozavestnejši govorci angleščine.