Marsikdo se boji, da ga sogovornik ne bo razumel ali da se bo osramotil, velikokrat pa tudi ne vemo, kako bi pogovor začeli. Tečaj angleščine vključuje tudi veliko pogovora, s pomočjo petih nasvetov pa boste premagali strah in spregovorili samozavestneje.

Govor lahko vadite tudi brez sogovornikov.

5 načinov, kako premagati strah pred govorjenjem v angleščini

#1 Naredite seznam kočljivih situacij

Naredite seznam fraz in praktičnih stavkov, ki jih potrebujete v situaciji, ki vam zbuja strah, ter se jih preprosto naučite na pamet. Poskrbite, da boste imeli list s frazami vedno pri roki.

#2 Živite s ciljnim jezikom

učenje angleščinePoslušajte zanimive podcaste, oglejte si film ali nadaljevanko v tujem jeziku in poskusite razumeti dialog brez pomoči slovenskih podnapisov. Sledite besedilu pesmi v tujem jeziku in prepevajte.

#3 Pogovarjajte se sami s sabo

Govor lahko vadite tudi brez sogovornikov. S ponavljanjem besed in fraz se vam bodo te vtisnile v spomin, sčasoma pa vam ne bo več čudno poslušati samega sebe.

#4 3-sekundno pravilo

Dovolite si največ tri sekunde, da ogovorite nekoga v tujem jeziku. Po več kot treh sekundah se namreč vklopi naš obrambni mehanizem, začnejo se nam porajati dvomi …

#5 Dober jezikovni tečaj

Še najboljša možnost, ki vam jo priporočamo, pa je dober jezikovni tečaj. V Linguli je na tečaju veliko pogovora, kar je zagotovilo, da premagamo strah pred govorjenjem v tujem jeziku.

Tečaj angleščine: čas je za akcijo

Tečaj angleščine je idealna priložnost za pogovor v tem praktičnem jeziku. Če bi radi vedeli, kje z učenjem začeti, se dogovorite za svetovalni pogovor. Svetovali vam bomo, kateri tečaj je za vas najprimernejši, z izkušenimi predavatelji pa boste skozi pogovor razširili besedišče in odpravili morebitne slovnične napakice.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.