odprt slovarStari rek Vaja dela mojstra še kako drži. Za odlično znanje angleščine vsekakor ni dovolj le obiskovanje jezikovnega tečaja. Jezik je mišica, ki potrebuje nenehno vajo, zato so vaje iz angleščine nikoli končana zgodba!

Angleščina – vaje je spletna stran, kjer lahko najdete najpogostejše napake, ki jih delamo govorci angleščine. Dobro je, da jih poznamo, saj jih tako najlažje odpravimo.

Če želite osvežiti svoje znanje angleščine, lahko rešujete interaktivne vaje za angleščino. Kar nekaj smo jih zbrali na podstrani angleščina vaje in jih razdelili po sklopih:

  • Angleščina vaje – slovnica
  • Angleščina – pogoste slovnične napake
  • Angleščina vaje – poslovni jezik
  • Angleščina – napačna raba besed

Prilagojene so različnim ravnem znanja, za dostop je potrebna brezplačna prijava.

Angleška slovnica je lahko zabavna

Preprosto in strnjeno razlago slovničnih zagatkot so pravilna raba časov, členi, pogojni odvisniki, trpnik in odvisni govor, smo dopolnili s pogostimi slovničnimi napakami v angleščini. Odkrili boste, kakšna je razlika med some in any, kdaj uporabljamo as ali like, kdaj pri geografskih imenih uporabimo the 

Svoje znanje lahko preverite na praktičen način tako, da rešujete zanimive, raznolike interaktivne vaje za angleščino. Praktične vaje za angleščino dopolnjujejo zanimivi članki z nasveti za učenje angleškega jezika. In če vam kdaj ne bo šlo, nikar ne odnehajte, saj veste, nihče ne pade učen z neba!

Bogatenje besedišča

Čeprav se z angleščino danes večina srečuje že od mladih nog, pa nam nekatere besede še vedno delajo težave oz. jih med seboj zamenjujemo ali zapišemo narobe. Kdaj boste uporabili Care for, care about, take care ali take care of? Je prav duel ali dual? Ill al sick? Zbrali smo nekaj najpogostejših primerov in dodali še vaje za angleščino. Ko boste vedeli, v katerem kontekstu uporabiti določen izraz, se bo vaša samozavest pri izražanju v angleščini zagotovo povečala.

Kaj pa poslovni jezik?

Poslovnežem so namenjene vaje iz poslovne angleščine, ki bodo izboljšale vašo pisno komunikacijo in povečale samozavest pri telefoniranju, sestankih  in predstavitvah v angleščini. Vaje za angleščino vključujejo tudi slušne posnetke in strokovno besedišče  iz različnih področjih poslovnega sveta.

Svetovalni pogovor

Če ste v dvomu glede svojega znanja, se dogovorite za brezplačen svetovalni pogovor, na katerem vam svetujemo, kako izboljšati vaše znanje angleščine in kateri jezikovni tečaj bi bil za vas najprimernejši. Da boste angleščino usvajali hitro in učinkovito, bodo poskrbeli odlični Lingulini učitelji, ki vam na tečaju ne pustijo spati, za dodatni trening pa rešujte še vaje za angleščino.

Leave a Reply