Angleščina – vaje za izboljšanje jezika

Lingula_ucenje_anglescine_vajeAngleščina je v današnjem času nepogrešljiv globalni jezik, brez katerega si težko predstavljamo vsakdanje življenje, zato je razlogov za učenje angleščine resnično veliko. Stari rek Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo pa še kako drži, čeprav se tega pogosto ne zavedamo. Za odlično znanje angleščine tako vsekakor ni dovolj le obiskovanje jezikovnega tečaja, temveč tudi aktivna uporaba jezika in utrjevanje znanja na praktičnih primerih. Jezik je namreč mišica, ki potrebuje nenehno vajo, zato so vaje iz angleščine nikoli končana zgodba!

Angleščina – vaje je spletna stran, kjer lahko najdete najpogostejše napake, ki jih delamo nematerni govorci angleščine. Prikazane so napake pri govoru ali pisanju v angleščini, za osvežitev znanja pa smo pripravili tudi jasne razlage nekaterih slovničnih poglavij. Dobro je, da jih poznamo, saj tako najlažje odpravimo zakoreninjene napake ter kar se da hitro postanemo boljši govorec.

Če želite osvežiti znanje angleščine, lahko rešujete interaktivne vaje za angleščino, ki so najboljši način, da izboljšate znanje tujega jezika. Vaša angleščina bo boljša z vsako rešeno vajo. Vi pa boste postali bolj samozavestni in suvereni v pogovoru z angleškim sogovornikom. Kar nekaj smo jih zbrali na podstrani angleščina vaje in jih razdelili po sklopih:

  • Angleščina vaje – slovnica
  • Angleščina – pogoste slovnične napake
  • Angleščina vaje – poslovni jezik
  • Angleščina – napačna raba besed.

Prilagojene so različnim ravnem znanja ter razdeljene na vsebinske sklope, kar vam omogoča, da se posvetite tistemu delu, ki vam povzroča največ preglavic. Vaje za angleščino vam bodo v veliko pomoč tudi pri učenju doma. To pomeni, da lahko svoje znanje angleščine utrjujete in nadgradite kar v udobju lastnega doma.

Angleška slovnica je lahko zabavna

Ali ste vedeli, da made from uporabimo, ko navedemo sestavino predmeta, ki se je med postopkom nastajanja predmeta bistveno spremenila. Made of pa takrat, ko se sestavina med postopkom nastajanja predmeta ne spremeni? Morda veste, da z between opisujemo jasno ločene stvari in ljudi? Among  pa uporabimo, ko je nekaj ali nekdo v večji skupini ali množici?

Vse take drobne zanimivosti smo zbrali na podstrani Angleščina – vaje, saj je prav, da znanje slovnice utrdite tudi doma in ne le na jezikovnem tečaju. Preprosto in strnjeno razlago slovničnih zagatkot so pravilna raba časov, členi, pogojni odvisniki, trpnik in odvisni govor, pa smo dopolnili tudi s pogostimi slovničnimi napakami v angleščini. Odkrili boste, kakšna je razlika med some in any, kdaj uporabljamo as ali like. Kdaj pri geografskih imenih uporabimo the, kdaj je pravilno can in kdaj may I … Kdaj je pravilen zapis everyone in kdaj every one… Dvojec your in you’re pa težave občasno povzroča tudi tistim, ki jih angleščina spremlja na vsakem koraku. Le z vajo lahko usvojite pravilno rabo posamezne besede in samozavestno spregovorite v angleščini.

Svoje znanje lahko preverite na praktičen način tako, da rešujete zanimive in raznolike interaktivne vaje za angleščino. Za vsako jezikovno zagato smo pripravili sklop vaj, kjer lahko preverite svoje znanje. Pri posameznih vajah izbirate med različnimi odgovori. Ko rešite izbrani primer, pa lahko kliknete tudi na povezavo do pravilnega odgovora, kjer boste izvedeli, kaj je prav ter katero slovnično pravilo stoji za primerom. Praktične vaje za angleščino dopolnjujejo zanimivi članki z nasveti za učenje angleškega jezika. In če vam kdaj ne bo šlo, nikar ne odnehajte, saj veste, nihče ne pade učen z neba!

Bogatenje besedišča

Učenje angleščine pa seveda ni le utrjevanje pravil, ki jih moramo upoštevati pri govorjenju ali pisanju v tujem jeziku. Namreč velik del pomeni tudi bogatenje besedišča, bogat besedni zaklad je namreč močno orodje vsakega govorca. Čeprav se z angleščino danes večina srečuje že od mladih nog, pa nam nekatere besede še vedno delajo težave oziroma jih med seboj zamenjujemo ali zapišemo narobe. Vaje angleščine so tako odlična priložnost tudi za bogatenje besedišča. Pri tem pa lahko odpravite tudi kakšno zakoreninjeno napako, če ste se v preteklosti priučili napačne rabe besed. Učenje angleščine je namreč tek na dolge proge, s treningi in redno vajo pa se naša jezikovna mišica postopno, a vztrajno krepi.

Kdaj boste uporabili Care for, care about, take care ali take care of? Je prav duel ali dual? Ill ali sick? Kako si v angleščini sledijo pridevniki, ko nekaj podrobno opisujemo? Kdaj je prav reči affect in kdaj effect? V čem se formalna raba jezika razlikuje od neformalne? Vse odgovore smo zbrali na enem mestu. Zbrali smo tudi nekaj najpogostejših primerov in dodali še vaje za angleščino. Ko boste vedeli, v katerem kontekstu uporabiti določen izraz, se bo vaša samozavest pri izražanju v angleščini zagotovo povečala. Z zadostno vajo pa se boste znebili tudi strahu pred govorjenjem v angleščini ter se postopno povzdignili na raven maternega govorca.

Kaj pa poslovni jezik?

Brez angleščine v današnjem času preprosto ne gre. Učenje angleščine je postalo pravzaprav nuja in ne več samo prednost tistih, ki so se za odločili za učenje tega jezika in se vpisali na jezikovni tečaj. Ker pa se poslovna angleščina razlikuje od vsakdanje rabe jezika, je pri učenju ključno tudi usvajanje poslovnega besedišča in fraz, ki vam bodo v pomoč pri sklepanju in vzdrževanju poslovnih vezi. Poslovnežem so namenjene vaje iz poslovne angleščine. Te bodo izboljšale pisno in govorno komunikacijo ter povečale samozavest pri telefoniranju, sestankih, predstavitvah in pogajanjih v angleščini.

Vaje za angleščino vključujejo tudi slušne posnetke in strokovno besedišče z različnih področij poslovnega sveta. Med drugim se boste naučili tudi, kako pravilo napišete uradni dopis. Dopis, ki ga pošljete poslovnemu partnerju, mora namreč napisan natančno in jezikovno pravilno, a hkrati kratko in jedrnato. Spoznali pa boste tudi, katere so najpogostejše napake v poslovni angleščini, da se jim boste lahko sami v prihodnje izognili.

Svetovalni pogovor

Če ste v dvomu glede svojega znanja, se dogovorite za brezplačen svetovalni pogovor, na katerem vam svetujemo, kako izboljšati vaše znanje angleščine in kateri jezikovni tečaj bi bil najprimernejši za vas. Glede na trenutno znanje, želje in jezikovni cilj si v jezikovni šoli Lingula lahko izberete program, ki vam je najbolj pisan na kožo.

Da boste angleščino usvajali hitro in učinkovito, bodo poskrbeli odlični Lingulini učitelji, ki vam ne pustijo spati na tečaju in za vsako učno uro pripravijo zanimive lekcije. S pomočjo izvirne in učinkovite govorne metode Lingula – Your Licence to Speak™ vam bodo pomagali, da boste v tujem jeziku kar se da hitro spregovorili samozavestno ter postali boljši govorec. V jezikovni šoli Lingula tečajniki namreč govorijo kar 80 % časa, saj je predvsem za začetnike ključno, da se v tujem jeziku hitro začnejo počutiti kot na domačem terenu. Za dodaten trening pa seveda ne pozabite še na vaje za angleščino.

Angleščina – vaje so odličen način za izboljšanje jezika

Vsi vemo, da je pri učenju novega jezika najtežje pridobiti samozavest za sproščen in suveren govor in rabo jezika. Tudi če boste rešili samo eno vajo iz posameznega vsebinskega sklopa na dan, se boste sčasoma zagotovo počutili samozavestnejše ter boste pozabili na strah pred angleščino. Nikar torej ne oklevajte, temveč se s pomočjo naših brezplačnih vaj kar se da hitro naučite angleško! Arhiv angleških vaj sproti dopolnjujemo, odprti pa smo tudi za vaše želje in ideje, zato se, če imate kakšen predlog, le obrnite na nas!