Tečaj angleščine – nasveti

Tečaj angleščineBi radi izboljšali svoje znanje jezika in iščete tečaj angleščine, na katerem vam bo učenje v izziv in sprostitev. Poleg tega pa bo vaš pogovor v angleščini vedno bolj sproščen in samozavesten? Pripravili smo nekaj nasvetov, kako izbrati pravi tečaj angleščine glede na svoje želje in cilje.

Tečaj angleščine – naj bo vaš čas dobro izkoriščen 

Ponudbe za tečaj angleščine je veliko, zato izberite jezikovno šolo, ki vam lahko zagotovi dobro učiteljsko ekipo. Ta mora znati motivirati in obvladati učinkovito metodo poučevanja prek pogovora.

Lingula vam z izvirno in dokazano učinkovito govorno metodo Lingula – Your Licence to Speak™ jamči, da boste hitro pridobili samozavest pri pogovoru v tujem jeziku. Lingulini izkušeni učitelji so zagnani in strokovni ter pripravijo intenziven pouk. Predvsem pa vas znajo spodbuditi k govoru, zato boste kmalu tudi sami opazili, da vložen trud prinaša dober rezultat.

Premagajte zadrego in spregovorite sproščeno

Z Lingulino govorno metodo tečajniki premagajo občutek nelagodja, ki nas sicer pogosto spremlja, ko je treba govoriti v angleščini. Ciljno usmerjeni programi v najkrajšem času omogočijo obvladovanje jezika v konkretnih situacijah. Tečajniki pa hitro pridobijo na samozavesti pri uporabi angleščine.

Zbrali smo nasvete, kako premagati strah pred govorjenjem v angleščini, kako razmišljati v angleščini. Pa tudi, zakaj je pomembno , da izberete tečaj, na katerem bo v ospredju pogovor in ne le slovnica.

Največja prednost jezikovnega tečaja v Linguli sta prav odlična ekipa učiteljev in način poučevanja, ki vodi do uspeha: učenje jezika brez prevajanja ter poudarek na pogovoru, prek katerega na preprost in jasen način razložimo tudi slovnico.

Kateri tečaj angleščine izbrati?

  • Če se angleško še niste učili ali je bilo to pred mnogimi leti in ste večino pozabili, vam priporočamo začetni tečaj angleščine, na katerem boste usvojili osnove jezika.
  • Za tiste, ki bi svoje osnovno znanje jezika želeli osvežiti in nadgraditi, bo ravno pravšnji tečaj konverzacije. V ospredju sta pogovor in sporazumevanje v najpogostejših življenjskih situacijah. Tečaj angleščine na višjih ravneh poučujejo naravni govorci angleščine.
  • Angleščina je vse bolj pomembna v poslovnem svetu, saj je napredno znanje zaželeno že v skoraj vseh podjetjih. Če bi radi usvojili ali utrdili besedišče poslovnega jezika, predlagamo tečaj poslovne angleščine, kjer boste izpopolnili spretnosti komuniciranja v poslovnih situacijah.
  • Če vam primanjkuje časa za obiskovanje tečaja v živo in si želite napredovati v lastnem tempu, je za vas primerno e-učenje angleščine. Na voljo so različne možnosti: Samouk za tiste najbolj samostojne ali Trener, ki vključuje tudi jezikovni trening z učiteljem prek Skypa. Ljubiteljem učenja iz udobja domačega stanovanja pa so na voljo tudi tečaji na daljavo.
  • Najmlajši tečajniki se angleško lahko učijo na pravljičnih uricah prek igre, pesmi in pravljic; osnovnošolcem in srednješolcem pa ponujamo tudi inštrukcije angleščine.

Kako razmišljati v angleščini?

Tečaj angleščine je priložnost, da ne le usvojite nov jezik, ampak da pridobite znanje o učinkovitem učenju jezika. kako torej čimprej razmišljati v angleščini?

#1 Poslušajte, poslušajte in spet poslušajte

Jezik boste usvojili hitreje, če boste veliko poslušali in ponavljali.

#2 Poimenujte predmete okoli sebe v angleščini

Tako bodo v vaših možganih nastajale povezave, ki vam bodo pomagale sproščeno spregovoriti v angleščini, ne da bi pred tem razmišljali, katero besedo boste izbrali.

#3 Pogovarjajte se sami s seboj

V mislih se običajno vsak dan pogovarjamo sami s seboj – zdaj pa te samogovore spremenite v angleščino oziroma drug tuji jezik.

#4 Ne prevajajte

Ne prevajajte angleških stavkov v slovenščino, poskusite jih razumeti kot celoto. Več.

V živo ali na daljavo?

Lingula je šola živih ljudi, ki se hočemo srečevati iz oči v oči – tudi takrat, ko se pogovarjamo prek sodobnih digitalnih poti. Izberite učenje, ki vam najbolj ustreza:

  • tečaj angleščine v živo, iz oči v oči, v sodobnih Lingulinih učilnicah
  • na daljavo z Lingulinimi vrhunskimi učitelji 

Odločite se lahko za tečaj, ki poteka enkrat ali dvakrat tedensko, v jutranjem, dopoldanskem, popoldanskem ali večernem času, v skupini ali individualno – samo za vas osebno.

Dogovorite se za svetovalni pogovor

Če ste se angleško že učili in bi radi svoje znanje še izpopolnili, se dogovorite za brezplačen svetovalni pogovor v Linguli. Z učiteljem boste izbrali najustreznejši program in urnik za svoj tečaj angleščine. Izpolnite kratek obrazec ali nas pokličite na 080 23 52.

Preberite več