Učenje angleščine za otroke

Lingula_ucenje_anglescine_otrociRazlogov za zgodnje učenje angleščine je veliko. Otroci so namreč v teh letih kot “spužvice” in hitro srkajo nove besede, intonacijo in zvoke. Učenje jezika stimulira tudi splošno inteligenco, ob tem pa otroci spoznavajo novo kulturo in razvijajo strpnost. Otroci so v tujem jeziku za razliko od odraslih bolj sproščeni in se ne bojijo, da bi storili napako.

Izvirna govorna metoda Lingula Kids™

Zgodnje učenje in izpostavljenost angleščini sta najboljši izhodišči, da otrok usvoji pravilno izgovarjavo, vzljubi tuji jezik in v njem preprosto uživa!  Zato je MINI LINGULA super izbira za zgovorne otroke in bodoče odrasle govorce, ki se bodo v tujem jeziku sporazumevali tako samozavestno, kot bi se v materinščini.

V Linguli učenje angleščine za otroke povežemo s prijetnimi aktivnostmi, prek katerih se otroci jezik učijo na zabaven, sproščen in hkrati strokoven način.

Sproščeno in zabavno se učimo najhitreje

Strokovno usposobljene učiteljice ustvarijo sproščeno vzdušje in z raznolikimi zabavnimi aktivnostmi motivirajo ter navdušijo otroke. Ure angleščine v Linguli so vedno zanimive in pestre, saj učenje angleščine povežemo z izkušnjami tako iz vsakdanjega življenja kot tudi iz sveta domišljije, kar vzbudi pri otrocih pozitivne občutke. Te prijetne občutke otroci povežejo s tujim jezikom.

Veliki zasloni v vsah 16 Lingulinih učilnicah omogočajo interaktivno učenje, s katerim aktiviramo vsa otroška čutila. Atraktivne vsebine namreč omogočajo stik s pristnimi situacijami in realnimi primeri. Ti otrokom približajo jezik, navade in kulturo ter omogočajo hitrejši napredek. Učenje angleščine je zato še prijetnejše, otroci pa si hitreje in več zapomnijo.

Tečaj angleščine po meri vsakega kameleončka

Zgovorni otroci se znajdejo v različnih okoljih. Znanje tujega jezika povečuje njihovo prilagodljivost in razvija pozitiven odnos do različnosti. Pogumnejše hitro pritegnejo tudi jezikovne počitnice – morda celo v tujini!

Tiste, ki potrebujejo več spodbude in pomoči, za jezik navduši dober učitelj, ki je lahko osebni trener samo zanj na individualnem tečaju, tečaju v dvoje za prijatelja ali sorojenca ali na tečaju v majhni skupini.

Karkoli izberete, je Lingulin cilj, da si bodo otroci tako kot kameleoni upali stegovati jezik tudi v tujejezičnem okolju.

Na različnih ravneh in za različne starosti

Angleščina za otroke poteka na različnih ravneh, odvisno od starosti otroka, znanja jezika in želene oblike učenja. Starši lahko izbirate med celoletnimi tečaji, jezikovnimi počitnicami, individualnim učenjem  …

Učenje angleščine za otroke – kateri tečaj izbrati?

Tečaj angleščine za otroke poteka v majhnih skupinah do 8 otrok, kar omogoča veliko priložnosti za pogovor, kreativnost, projekte in predstavitve. Otroci se angleško učijo v konkretnih situacijah, svoje znanje pa poglabljajo z igranjem vlog.

  • pravljične urice v angleščini za otroke od 2,5 do 6 let: Angleščina za predšolske otroke poteka prek iger, pravljic, pesmic, iger, gibanja in ustvarjanja. Otroci uživaje v lepem okolju Lingulinih pravljičnih učilnic, se skrivajo za hiško in drevesom, uživajo v ustvarjanju in poslušanju pravljic.
  • angleščina za osnovnošolce (6 do 14 let): Osnovnošolci se angleško učijo po govorni metodi Lingula Kids™.  Z zanimivimi interaktivnimi vsebinami spodbudimo otroško radovednost, zato komaj čakajo na nove zgodbe junakov, da lahko odigrajo njihove dogodivščine in se z njimi poistovetijo. Otroci učenje tujega jezika povežejo s prijetnimi občutki, zato se učijo raje in hitreje. Zanimive zgodbe, videi, stripi, predvsem pa veliko sproščenega pogovora jih navdušijo.
  • poletne jezikovne počitnice:  5 razigranih poletnih programov staršem omogoča, da otroka obdajo s tujim jezikom in mu pričarajo nadvse jezične in nepozabne poletne počitnice. Da je učenje jezika zabavno in otrokom v izziv, ga povežemo s športom, nepozabnimi doživetji, programiranjem ali fotografiranjem. Preverite raznolike programe.
  • priprave na mednarodne izpite: Lingulina angleščina za otroke vodi do izpitov YLE Cambridge Young Learners English Tests. Izpiti so namenjeni otrokom med sedmim in dvanajstim letom. Otrokom omogočajo, da se v sproščenem okolju in na zanimiv način seznanijo z mednarodnimi preizkusi znanja. Starejši otroci imajo na voljo teste A2 Key for Schools, B1 Preliminary for Schools, B2 in druge.

Kdaj potekajo tečaji angleščine?

  • Celoletni tečaj Pravljične urice v angleščini za otroke od 2,5 do 3, 5 let poteka enkrat na teden po 60 minut, za 4 do 6-letnike pa po 75 oziroma 90 minut.
  • Celoletni tečaj angleščine za osnovnošolce poteka enkrat na teden po 75 oziroma 90 minut.

Tečaji angleščine se začenjajo oktobra in zaključijo junija. V skupine se lahko otroci vključijo tudi med šolskim letom. Pika na učenju angleščine i  je zaključni  nastop vseh skupin v SiTi Teatru.

Strokovno svetovanje

Če se je otrok tujega jezika že učil dlje časa in že zna v njem samostojno tvoriti stavke, vas v Linguli vabimo na brezplačni svetovalni pogovor. Z otrokom se bo pogovorila Lingulina profesorica in vam svetovala, kateri tečaj bi bil pravi zanj. Za pogovor se lahko dogovorimo v živo na Linguli ali na daljavo prek aplikacije Zoom.

Sorojenci lahko tečaj obiskujejo hkrati

Vesela novica za starše – vaši sorojenci lahko tečaj obiskujejo hkrati! Istočasno namreč v Linguli poteka učenje angleščine za otroke v različnih starostnih skupinam, zato ne boste izgubljali časa z logistiko, čakanjem in prevozi. Največ tečajev poteka ob četrtkih in petkih, zato takrat najlažje izberete ustrezen tečaja za vaše otroke. Skupine se napolnijo hitro, zato svetujemo zgodnji vpis v juniju.

Ugodnosti za early bird vpis

Veliko staršev izkoristi popust za zgodnjo prijavo v juniju. Ker se splača, ker tako rezervirate tečaj pravočasno ter v želenem terminu in ste potem brez skrbi.

Vabljeni na brezplačne predstavitvene ure

Odločitev, da otroka vpišemo v jezikovni tečaj, ni enostavna. Zadrega je še večja, če otrok ni prepričan, ali bi se sploh rad učil tujega jezika, in je to bolj želja nas staršev. Prav zato v Linguli pripravljamo brezplačne predstavitvene urice za otroke. 

Če bi torej radi preverili, kako otrokom ustreza govorna metoda Lingula Kids™, jih pripeljite na brezplačne predstavitvene ure junija, avgusta ali septembra.

Vpis na tečaj angleščine bo lažji, če se otroci prepričajo, kako poteka, vi pa se medtem pogovorite z učiteljicami ali z osebno svetovalko za zgovorne otroke.

Nasveti  – učinkovita angleščina za otroke

Pripravili smo nekaj člankov o tem, kako poteka angleščina za otroke, kako lahko otroke učite tudi sami doma, kako se otroci angleško lahko učijo prek pesmic in pravljic oziroma z branjem Harry Potterja, opisali smo možnosti učenja doma – s kuhanjem, poslušanjem, družabnimi igrami … Zanimivi so opisi jezikovnih počitnic za otroke nad Cerknim in opis nepozabnih Lingulinih jezikovnih počitnic v Ljubljani.

Preberite več