Angleščina – vaje

Stari rek vaja dela mojstra še kako drži. Za odlično znanje angleščine vsekakor ni dovolj le obiskovanje primernega jezikovnega tečaja. Tudi jezik je mišica, ki potrebuje vajo!  Da boste angleščino usvajali hitro in učinkovito, bodo poskrbeli odlični Lingulini učitelji, ki vam na tečaju ne pustijo spati.

Vaje iz angleščine lahko rešujete tudi v Virtualni Linguli. Vaje so prilagojene različnim ravnem znanja, za dostop je potrebna brezplačna prijava.

Za mojstrsko znanje angleščine

Veliko lahko storite tudi sami z reševanjem interaktivnih vaj iz angleščine – kar nekaj smo jih zbrali na tej spletni strani.  Slovnične vaje vam bodo v odlično pomoč pri osvežitvi vašega znanja, preberete pa si lahko tudi o najpogostejših napakah v angleščini.

odprt slovarPoslovnežem so namenjene vaje iz poslovne angleščine. Praktične vaje dopolnjujejo zanimivi članki z nasveti za učenje angleškega jezika. In če vam kdaj ne bo šlo, nikar ne odnehajte, saj veste, nihče ne pade učen z neba!

Če ste v dvomu  glede svojega znanja, se dogovorite za brezplačen svetovalni pogovor, na katerem vam svetujemo, kako izboljšati vaše znanje angleščine in kateri tečaj bi bil za vas najprimernejši.

angleščinaon-line testi
preverite svoje znanje splošnega jezika, poslovne angleščine, finančne, računovodske ali trženjske angleščine …

angleščina –  vaje slovnica, splošni jezik
povezave do spletnih strani, kjer lahko osvežite znanje besedišča v angleščini, vadite pogovore, prevetrite znanje slovnice, rešujte teste, vadite slušno razumevanje …

angleščina vaje – poslovni jezik
povezave do spletnih strani, kjer razširite Business English Vocabulary, rešujete teste iz poslovne angleščine, berete zanimive članke, vadite slušno razumevanje v najpogostejših poslovnih situacijah …

najpogostejše napake v angleščini
napake pri uporabi Present Perfect, very, too, enough

angleščina – slovarji
pokukajte v različen enojezične angleške slovarje: Merriam Webster, Thesaurus, Dictionary Link …; če občasno (na primer vsaj enkrat na teden) pogledate v slovar in razjasnite pomen in uporabo ene besede, boste naredili veliko za vašo angleščino

spoznajte angleško govoreče dežele
preberite zanimivosto o Združenem kraljestvu, ZDA, Avstraliji, Novi Zelandiji …

kuharski recepti v angleščini
tudi med kuhanjem lahko izboljšate svojo angleščino; Jaime Oliver, Delia Smith


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *