nasveti za učenjeRazlogov za učenje angleščine je mnogo. Angleščina je vendarle najbolj razširjen in govorjen jezik na svetu ter uradni jezik v kar 57 državah. Uporabljamo jo v poslovnem svetu, je jezik interneta in študija, obkroža nas v filmih, serijah in glasbi … Pomaga nam izboljšati zaposlitvene možnosti, olajša nam potovanja in nenazadnje z učenjem angleščine spoznamo nove kulture in si širimo obzorja. A pozabite na klasično učenje slovnice – sodobno učenje angleščine mora biti uporabno in strokovno, a tudi zabavno in sproščeno.

Učinkovita metoda

V jezikovni šoli Lingula smo razvili učinkovit sistem poučevanja, ki upošteva izkušnje odraslega in željo po individualnem pristopu. Učenje angleščine je intenzivno, a hkrati poteka v sproščenem vzdušju, saj so Lingulini izkušeni učitelji prilagodljivi, strokovni in se vam posvetijo osebno.

Ciljno usmerjeni programi

Odločitev za učenje angleščine odrasli praviloma sprejmemo sami in ni samo sebi namen, ampak izhaja iz naših potreb. Zato smo tudi pri izbiri jezikovnega tečaja ciljno usmerjeni – rezultat mora biti viden in uporabljiv. Učenje angleščine v Linguli dojemamo kot proces pridobivanja znanja in veščin, ki jih boste lahko takoj uporabili pri svojem delu ali v prostem času. Uspeh na tečaju je namreč večji, če učitelj snov poveže z našimi izkušnjami, znanjem in delom.

Komunikacija na prvem mestu

Lingulini tečajniki so enakovredni partnerji pri pridobivanju znanja. Želijo zastavljati vprašanja, izmenjavati mnenja in izkušnje s svojim učiteljem in drugimi udeleženci, zato učenje angleščine temelji na pogovoru, preko katerega se učimo in utrjujemo tudi slovnico. Lingulini učitelji med potekom tečaja ves čas spodbujajo tečajnike in jih motivirajo, ob zaključku tečaja pa podajo tudi povratno informacijo o uspešnosti.

Kateri program izbrati?

Splošni ali poslovni jezik? Konverzacijo ali book club? Morda celo pripravo na certifikat? Med Lingulino raznoliko ponudbo programov boste zagotovo našli tečaj angleščine, ki vam ustreza glede na želje in jezikovne cilje. Če bi radi tudi sami preizkusili, kako poteka učenje angleščine, se udeležite tečaja Ekspres septembra ali februarja.

Učenje angleščine doma

Pripravili smo nekaj člankov, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju, kako poteka učenje angleščine, kaj vam priporočamo, kako se učiti s pomočjo angleške glasbe in humorja, kako se učiti izgovarjavo … Prijetno branje je tudi zapis o skupini tečajnic, ki je učenje angleščine povezala z obiskom Londona.