Učenje angleščine

Učenje angleščine

Za izobraževanje in nadgrajevanje znanja ni nikoli prepozno. Stari rek »več jezikov znaš, več veljaš« pa v današnjem času velja bolj kot kadarkoli prej. Učenje jezikov je izjemna naložba, dobro znanje pa nam odpira številna vrata v svet. Razlogov za učenje angleščine je zato res mnogo.

Zakaj angleščina?

  • Angleščina je najbolj razširjen jezik na svetu ter uradni jezik v kar 57 državah.
  • Uporabljamo jo v poslovnem svetu, je jezik interneta in študija, obkroža nas v filmih, serijah, glasbi …
  • Pomaga nam izboljšati zaposlitvene možnosti, olajša nam potovanja in ne nazadnje z učenjem angleščine spoznamo nove kulture in si širimo obzorja.

A pozabite na klasično učenje slovnice. Sodobno učenje angleščine mora biti uporabno in strokovno, a tudi zabavno in sproščeno.

Jezik, ki nas spremlja ob vsakem koraku

Brez angleščine v današnjem času preprosto ne gre. Ste vedeli, da je angleščina tudi uradni jezik letenja? Piloti morajo namreč obvladati angleščino in se v tem jeziku med vsakim letom tudi medsebojno sporazumevajo. Vsi mednarodni piloti morajo pred nastopom svoje funkcije tako opraviti tudi ustrezno usposabljanje. Tam se seznanijo s posebnostmi letalske angleščine.

Angleščina odpira vrata

Dobro znanje angleščine vam torej odpre marsikatera vrata v svet tako v zasebnem kot tudi v poslovnem življenju. Angleščina je namreč jezik, s pomočjo katerega se povezujejo različne kulture, ter nasploh lingua franca sodobnega sveta. Na podlagi zadnjih statističnih podatkov se že z dobro milijardo in pol ljudi lahko sporazumevate v angleščini. Zato se vam bo dobro znanje angleščine zagotovo obrestovalo. Angleški jezik je navsezadnje temelj kulturnega in gospodarskega povezovanja. Služikot odlična odskočna deska tudi pri iskanju zaposlitve.

Učinkovita govorna metoda

V jezikovni šoli Lingula smo razvili učinkovit sistem učenja angleščine. Ta upošteva specifične značilnosti učenja odraslega oziroma otroka in željo po individualnem pristopu. Z učenjem po govorni metodi Lingula – Your Licence to Speak™ vam jamčimo, da boste hitro pridobili samozavest pri pogovoru v tujem jeziku.

Izkušeni predavatelji in materni govorci, ki vas znajo resnično motivirati, za vsako učno uro pripravijo zanimive lekcije. Tečajniki pa govorijo kar 80 % časa. Za resnično uspešen tečaj angleščine je namreč ključno, da čim več govorite. V tujem jeziku se hitro začnete počutiti kot na domačem terenu. Učenje angleščine je zato intenzivno, a hkrati poteka v sproščenem vzdušju. Lingulini izkušeni učitelji so namreč prilagodljivi, strokovni in se vam osebno posvetijo.

Ciljno usmerjeni programi

Odločitev za učenje angleščine odrasli praviloma sprejmemo sami. Učenje jezika pa ni namenjeno samo sebi, ampak izhaja iz naših potreb. Zato smo tudi pri izbiri jezikovnega tečaja ciljno usmerjeni. Rezultat mora biti viden in uporabljiv. Učenje angleščine v Linguli dojemamo kot proces pridobivanja znanja in veščin, ki jih boste lahko takoj uporabili pri svojem delu ali v prostem času. Uspeh na tečaju je namreč večji, če učitelj snov poveže z našimi izkušnjami, znanjem in delom.

Prednost jezikovne šole Lingula je med drugim tudi prilagodljivo učno okolje. To vam omogoča, da si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Če nimate časa za klasičen jezikovni tečaj in želite napredovati v lastnem tempu, lahko izberete e-učenje angleščine ali tečaj na daljavo.

Strokovni in prijazni učitelji

Lingula je znana po strokovnih in prijaznih učiteljih. Ti se prilagodijo potrebam posameznega tečajnika in poskrbijo, da boste karseda hitro spregovorili v tujem jeziku. Lingulini tečajniki so enakovredni partnerji pri pridobivanju znanja. Želijo zastavljati vprašanja, izmenjavati mnenja in izkušnje s svojim učiteljem in drugimi udeleženci. Zato učenje angleščine temelji na učinkoviti govorni metodi, prek katere se učimo in utrjujemo tudi slovnico.

Lingulini učitelji spodbujajo tečajnike in jih motivirajo, ob zaključku tečaja pa podajo tudi povratno informacijo o uspešnosti. Pri tem pa se boste tudi zabavali. Učne ure v Linguli so zanimive in s pravim odmerkom humorja. To pripomore, da se pri učenju znebite treme in živčnosti.

Govor je na prvem mestu

Vsi vemo, da je pri učenju tujega jezika najtežje pridobiti prav samozavest za sproščen pogovor in praktično uporabo jezika. Na začetku vsi delamo napake, zato naj vas ne bo strah. Le z vajo pa se boste resnično znebili strahu pred govorjenjem ter samozavestno spregovorili angleško. Zato izkoristite vsako priložnost za pogovor v angleščini.

Kateri program izbrati?

Splošni ali poslovni jezik? Konverzacijo ali book club? Morda celo pripravo na pridobitev certifikata?

  • Če se angleško še niste učili oziroma je bilo to pred mnogimi leti in ste pozabili že skoraj vse, je prava izbira jezikovni tečaj angleščine za začetnike. Začeli boste z osnovami in se naučili sporazumevanja v najpogostejših vsakodnevnih situacijah.
  • Če želite razširiti svoj poslovni besedni zaklad ter si olajšati sporazumevanje s poslovnimi partnerji, pa je najprimernejši poslovni tečaj. Tu se boste med drugim naučili, kako pravilno spisati poročilo, dopis ali pripraviti pogodbo.

Med Lingulino raznoliko ponudbo programov boste zagotovo našli tečaj angleščine, ki vam ustreza glede na želje in jezikovne cilje.

Različni termini

Izbirate lahko med tečaji, ki potekajo enkrat ali dvakrat tedensko, v jutranjem, dopoldanskem ali popoldanskem času. Potekajo v manjših skupinah ali povsem individualno, poleg tega pa se lahko odločate tudi med tečaji v živo, iz oči v oči ali na daljavo.

Preizkusite govorno metodo sami

Če bi radi sami preizkusili, kako poteka učenje angleščine, se udeležite tečaja Ekspres septembra ali februarja.

Pridružite se zadovoljnim tečajnikom

Ponudb za tečaj angleščine je veliko, zato je pomembno, da izberete jezikovno šolo, ki vam lahko zagotovi dobro ekipo učiteljev, ki vas znajo motivirati. V Linguli smo najbolj ponosni na zadovoljne tečajnike, ki se vselej rade volje vračajo med naše klopi.

Tečaje hvalijo tako tečajniki, ki obiskujejo individualne ali skupinske tečaje. Prav tako kadrovniki in direktorji, ki obiskujejo predvsem poslovne jezikovne tečaje. Pa tudi starši otrok, ki se v Linguli šele začenjajo spoznavati s tujimi jeziki.

Z našimi izkušenimi profesorji so tuje jezike osvajali Katarina Čas, Tin Vodopivec, Manca Špik, Nina Pušlar, Aljaž Pegan in številni drugi ugledni posamezniki.

Kako do programa po meri?

Glede na trenutno znanje, vaše želje in jezikovni cilj si v jezikovni šoli Lingula lahko izberete program, ki vam je najbolj pisan na kožo. Pred obiskom tečaja pa se lahko dogovorite tudi za brezplačni umestitveni pogovor. Skupaj z izkušeno učiteljico boste izbrali pravi tečaj za vaše potrebe in želje.

Učenje angleščine doma

Na svetu se aktivno govori skoraj 6.500 različnih jezikov, med vsemi pa se najpogosteje uporablja prav angleščina. Gre torej resnično za svetovni jezik, ki ga lahko srečamo na vsakem koraku. Svoje znanje angleščine pa lahko utrjujete in nadgradite tudi v udobju lastnega doma. Pripravili smo nekaj člankov, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju, kako poteka učenje angleščine, kaj vam priporočamo, kako se učiti s pomočjo angleške glasbe in humorja, kako se učiti izgovarjavo 

Prijetno branje je tudi zapis o skupini tečajnic, ki je učenje angleščine povezala z obiskom Londona. Svoje znanje angleščine pa lahko preverite tudi na praktičen način, tako da rešujete zanimive in raznolike interaktivne vaje za angleščino. Za vsako jezikovno zagato smo pripravili sklop vaj, kjer lahko preverite svoje znanje. In če vam kdaj ne bo šlo, nikar ne odnehajte, saj veste, da nihče ne pade učen z neba.

Preberite več