Vaje – poslovna angleščina

ucenje_anglescineBrez angleščine preprosto ne gre. Učenje angleščine je postalo nuja in ne več samo prednost tistih, ki so se za učenje odločili sami. Odlično znanje tujih jezikov služi tudi kot odskočna deska v privatnem ali poslovnem življenju. Ker pa se poslovna angleščina od vsakdanje rabe jezika razlikuje, vam svetujemo, da tudi učenju poslovne angleščine posvetite nekaj svojega časa.

Vaje in bogatenje besednega zaklada

Učenje angleščine seveda ni le dril slovnice in utrjevanje pravil, ki jih moramo upoštevati pri govorjenju ali pisanju v tujem jeziku. Poslovna angleščina zajema tudi bogatenje besedišča, saj je bogat besedni zaklad močno orodje vsakega govorca. Z raznolikim besednim zakladom zagotovo naredimo boljši vtis.

S pomočjo strani Angleščina – vaje za besedišče in osvežitev znanja o najpogostejših slovničnih poglavjih lahko korak za korakom sami izboljšujete svoje znanje angleščine. Seveda pa ne gre brez najpomembnejšega – to je pogovor v angleščini, konkretna raba jezika.

Najpomembnejši je pogovor

Vaje, ki jih delamo, so ključ do hitrega uspeha, a (po)govora v tujem jeziku ne smete zanemarjati. Če za pogovor ni priložnosti, vam ne preostane drugega, kot da svojo jezikovno kondicijo obdržite z občasnimi jezikovnimi tečaji.

Jezik je namreč kot mišica, ki jo morate nenehno trenirati, saj drugače pride iz forme. Prednost jezikovnih tečajev v Linguli je med drugim tudi izjemno prilagodljivo učno okolje, ki vam omogoča, da si lahko izberete program in termin tečaja, ki vam bo pisan na kožo. Največja prednost pa je zagotovo učinkovita govorna metoda.

Kdaj na tečaj poslovnega jezika?

Občasen tečaj tujega jezika vam najbolj koristi tedaj, ko je vaše znanje dobro, ko ste dosegli nivo B2. Dokler pa ne dosežete znanja na tej ravni, vam bolj priporočamo čimbolj strnjeno učenje brez prekinitev – tako je učinek največji. Zato predlagamo, da med posameznimi tečaji na začetnih stopnjah delate čim manj premorov. Tako boste svoje znanje dobro utrdili brez večjih »padcev« in obdobij pozabljanja, ki jih povzroči na primer daljši premor po začetnem tečaju, ko ste brez stika s tujim jezikom.

Poslovna angleščina – kateri tečaj bo pravi zame?

Če niste povsem prepričani, kateri tečaj bi bil pravi za vas, vam v Linguli ponujamo brezplačni umestitveni pogovor. Z izkušeno profesorico angleškega jezika boste preverili, kateri program in kakšna intenzivnost tečaja bi bila prava za vas. Tako boste zagotovo izbrali jezikovni tečaj po svoji meri.

Bi radi izpopolnili svojo poslovno angleščino?

Ker se je angleščina uveljavila kot jezik poslovnega sporazumevanja, se pri svojem delu zagotovo srečujete s sestanki, predstavitvami, elektronskimi dopisi, telefonskimi pogovori in drugimi oblikami komuniciranja v angleščini. To so teme, ki so ključen del tečaja poslovne angleščine, zato je cilj tečaja, da usvojite besedišče in fraze, ki vam bodo v pomoč pri sklepanju in vzdrževanju poslovnih vezi.

Poznate svoj strokovni naziv v angleščini?

Do napak pogosto prihaja tudi pri navajanju stopnje izobrazbe in strokovnega naziva. Pogosto namreč tečajniki le dobesedno prevedejo naziv iz slovenskega jezika, pri tem pa se seveda oddaljijo od pravilnega poimenovanja v angleščini. Učenje angleškega jezika je najuspešnejše, če se izognete dobesednemu prevajanju.

Slovenci se vse pogosteje odločamo za iskanje zaposlitve v tujini, zato je ključnega pomena, da se na želeno delovno mesto prijavimo tudi s pravilo navedenim nazivom. V jezikovni šoli Lingula se boste tako med drugim naučili, kako pravilno povedati, da ste končali poklicno šolo, tehnično šolo ali da ste zaključili dodiplomski ali podiplomski študij izbrane smeri.

Brezplačne spletne vaje za vse

Brez znanja angleščine preprosto ne gre. Angleščina – vaje ponuja vrsto jasnih razlag in interaktivnih vaj za različna področja poslovne angleščine. Zbrali smo na primer najpogostejše napake, ki jih govorci angleščine delajo pri pisanju poslovnih dopisov. Ker si pri učenju tujih jezikov pravila in stavčno strukturo najhitreje zapomnimo na konkretnih primerih, smo vsako frazo predstavili v stavku. Priporočamo, da si jo tudi vi zapomnite v stavku.

Še več vaj najdete v Virtualni Linguli, spletni strani z interaktivnimi vajami, namenjeni Lingulinim tečajnikom. Izberite področje, ki ga želite izpopolniti, in rešujte vaje, ki so opremljene z jasno razlago. Del vaj je dostopen vsem obiskovalcem – za dostop je potrebna le brezplačna prijava.

Preberite več

Angleščina – vaje za poslovni jezik

Telephoning / Telefoniranje v angleščini

Meetings / Poslovna srečanja v angleščini

Presentations / Poslovne predstavitve v angleščini

Negotiations / Pogajanja v angleščini

Phrasal Verbs / Frazni glagoli v angleščini

Najbolj pogosti frazni glagoli v poslovni angleščini: vaja 1, vaja 2, vaja 3, vaja 4, vaja 5

Business Vocabulary / Poslovno besedišče