Vaje – osvežite znanje angleške slovnice

Bi radi na hitro osvežili svoje znanje angleške slovnice?

Lingula_ucenje_anglescine_vajeStran Angleščina – vaje vam omogoča, da izpopolnite svoje znanje angleščine. Naj vas začetne napake ne potrejo in odvrnejo od učenja. Vajo raje rešujte toliko časa, dokler ne rešite vsega prav. Vsi na začetku delamo napake in le zadostna količina vaj nam lahko pomaga, da postopno postajamo vse boljši ter samozavestno in suvereno spregovorimo v angleškem jeziku. Jezik je namreč kot mišica, ki jo lahko le z zadostno in redno vadbo spravimo v boljšo formo. Če boste vztrajni, je uspeh zagotovljen.

Pozabite na piflanje na pamet

A pozor: učenje jezika nikakor ni le »dril« slovnice. Slovnico se vedno učite v stavkih – tako si boste zapomnili slovnično obliko in besedno zvezo oziroma stavek. Če se boste začeli slovnična pravila učiti na pamet ter boste na primer k spreganju glagolov pristopili brez pravega razumevanja, boste napredovali počasi in mukoma. Ključ do hitrega napredka je v drugačnem pristopu. Na prvem mestu mora biti vselej govor, saj boste le s praktično rabo jezika pridobili zadostno samozavest ter se znebili strahu pred angleščino.

Na drugem mestu pa je reševanje praktičnih vaj in uporaba struktur v stavku, kjer preverite svoje znanje. Na podstrani angleščina – vaje smo vam zato za različne jezikovne zagate pripravili sklop vaj, kjer lahko preverite in utrdite svoje znanje. Vaje, ki jih delamo redno, lahko korenito spremenijo uspeh našega sporazumevanja in nam dajo potrebno samozavest pri izražanju.

Angleščina in raba členov

V angleškem jeziku poznamo člene a, an ali the, v posameznih primerih pa člena sploh ne uporabimo. Ali veste, kdaj uporabljamo nedoločni člen in kdaj določnega? Ali ste vedeli, da takrat, ko govorimo o splošnih ali ponavljajočih se stvareh, členov ne uporabljamo? Če želimo povedati, da pijemo kavo vsak dan, bomo rekli “I drink coffee every day” in ne “I drink a coffee every day”, kot bi morda kdo mislil.

Good, gooder, the goodest

Za suvereno in samozavestno izražanje v angleškem jeziku je pomembno tudi poznavanje pravilnega načina stopnjevanja pridevnikov. Ste pri mednaslovu good, goodes, the goodest morda zastrigli z ušesi? Če ste, potem neke osnove angleškega jezika že imate. Stopnjevanje pridevnikov namreč poteka po splošni formuli, kjer pridevniku na drugi stopnji dodamo obrazilo -er, na tretji stopnji pa dobi člen the in obrazilo -est.

Slednje pa seveda ne velja za vse pridevnike, saj angleščina tako kot vsi ostali jeziki pozna izjeme. Pravilno stopnjevanje zgoraj omenjenega pridevnika bi se tako glasilo good, better, the best.

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo

Pripravili smo praktične vsebinske sklope različnih interaktivnih vaj za angleščino. Pri vsaki vaji pa smo za lažje razumevanje dodali tudi razlago, da boste lažje utrjevali svoje znanje angleškega jezika. Tudi če boste rešili samo po eno vajo iz posameznega vsebinskega sklopa na dan, boste postopoma napredovali ter sčasoma povsem pozabili na strah pred angleščino. Nikar ne oklevajte, temveč se s pomočjo brezplačnih vaj podajte na pot do večjezičnosti. Več o učenju slovnice pa si preberite v člankih Pozabite na klasično učenje slovnice in v članku Slovnica ni najpomembnejša.

Angleščina – vaje in tečaj angleščine v Linguli

Če menite, da bi na poti do samozavestnega in suverenega sporazumevanja v angleškem jeziku potrebovali več pomoči, je dobra odločitev vpis na tečaj angleščine v jezikovni šoli Lingula. Jezikovni tečaji so izrazito komunikativno naravnani in potekajo po govorni metodi. Izkušeni profesorji za vsako učno uro pripravijo zanimive teme, o katerih se nato s tečajniki sproščeno pogovarjajo. Ker na naših tečajih angleščine tečajniki govorijo kar 80 odstotkov časa, jim tako lahko resnično zagotovimo, da bodo kar se da hitro napredovali do ravni mojstrstva.

Prednost jezikovne šole Lingula pa je med drugim tudi izjemno prilagodljivo učno okolje, ki vam omogoča, da si lahko izberete termin in program tečaja, ki vam bo povsem pisan na kožo. V Linguli smo najbolj ponosni prav na naše zadovoljne tečajnike, zato nikar ne oklevajte, temveč se pridružite številnim, ki se že vrsto let rade volje vračajo v Linguline klopi.

Preberite več