“Samo malo bi moral osvežiti svoje znanje angleškega jezika na čisto kratkem tečaju angleščine ali narediti nekaj vaj za angleščino…”

abecedaTo so stavki, ki jih v Linguli pogosto slišimo na svetovalnem pogovoru oziroma ob vpisu na tečaj angleščine. Žal pa je učenje angleščine tako kot učenje drugih jezikov tek na dolge proge – nekaj, kar moramo obnavljati vedno znova in predvsem – uporabljati.

Za osvežitev pozabljenega znanja smo pripravili nekaj razlag najpogostejših slovničnih poglavij v angleščine. Angleščina – vaje so zbirka pogostih napak, ki jih delamo, ko govorimo ali pišemo v angleščini.

Tečaj angleščine v Linguli je sicer izrazito komunikativno naravnan; veliko je sproščenega pogovora, h kateremu vas spodbujamo s kartončki, kratkimi filmčki … Učenje angleščine v Linguli je proces pridobivanja znanja in veščin, ki jih bomo lahko takoj uporabili pri svojem delu ali v prostem času.

Prav je, da ponovite in utrdite slovnico, a ob tem nikar ne pozabite: učenje angleščine nikakor ni le učenje in »dril« slovnice. Slovnico se vedno učite v stavkih – tako si boste zapomnili slovnično obliko in besedno zvezo oziroma stavek.

Angleščina – vaje

Najpogostejše slovnične napake

Pogoste slovnične napake, ki jih delamo v angleščini

Napake pri uporabi Present Perfect
Napake pri uporabi Past Perfect
Napake pri uporabi izrazov very, too in enough
Kdaj uporabiti have in kdaj have got
Kdaj uporabiti apostrof