Opravljanje mednarodnega izpita IELTS ne zahteva le dobrega znanja angleščine, bistvo priprave je predvsem v tem, da vse tiste jezikovne prvine, s katerimi se boste srečali na izpitu, natrenirate z različnimi vadbami. Tečaj angleščine je odlična priložnost, da se dobro spoznate z obliko testov za mednarodne izpite.

Nekaj o obliki izpita IELTS

Izpit IELTS, ki ga priznava mnogo britanskih univerz, je sestavljen iz štirih delov – pisnega, govornega, bralnega in slušnega. Vsak od njih ima vrsto različnih vprašanj in nalog, ki dokazujejo stopnjo znanja angleščine. Pomembno je, da na pripravah na izpit izboljšate svoje jezikovne zmožnosti v posameznih kategorijah, ob tem pa se seznanite z obliko posameznih nalog, s tem pa seveda izboljšate svoj rezultat.

Komu je namenjen izpit IELTS?

Obstajata dve vrsti testa IELTS, Academic in General Training test. Prva različica je primernejša za kandidate, ki se prijavljajo na univerzo ali za strokovno delovno mesto, druga pa za tiste, ki se selijo v angleško govoreče države. Priprave je najbolje začeti dva do tri mesece prej, zato poskrbite, da se boste dovolj zgodaj pred izpitom prijavili na tečaj.

Katera vrsta tečaja je prava zame?

Izbira pripravljalnega tečaja temelji predvsem na ciljih pri opravljanju testa. Če se želite bolje pripraviti na ustni del, izberite tečaj v živo, kjer boste prisiljeni premagati strah pred govorjenjem, če pa želite izboljšati znanje slovnice, se morda udeležite nadaljevalnega tečaja kar prek spleta ali izberete le individualno pisno pripravo na izpit.

Kako boste pripravljeni po opravljenem tečaju?

Največja prednost obiska tečaja pri pripravi na izpit je, da o svojem znanju in napredku lahko dobite povratne informacije. Ponavljanje vaj in nalog s testa namreč ni dovolj, saj zgolj s tem ne morete izboljšati svojih spretnosti. Z udeležbo na tečaju pa se ne boste pripravili le na reševanje nalog, temveč boste trajno izboljšali svoje jezikovne sposobnosti.

Kdo poučuje na tečajih?

Na tečajih poučujejo izkušeni Lingulini profesorji, ki vas bodo učinkovito in brez nepotrebnega stresa pripravili na izpit. Če ne veste, kako dobro je vaše znanje angleščine, vam priporočamo individualno svetovanje. Profesorica vam bo odkrito svetovala, ali potrebujete tečaj angleščine in pripravo na izpit v Linguli ali pa se na izpit lahko pripravite kar sami.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.