Inštrukcije angleščine za učence in dijake

Tečaj angleščine bogati naše besedišče in širi obzorja. Če nam angleščina dela težave, se lahko odločimo za inštrukcije iz angleščine.

Lingula_ucenje_anglescine

Inštrukcije angleščine so kratkotrajna rešitev.

5 dobrih nasvetov za inštrukcije angleščine

#1 Svetovalni pogovor je nujen

Izberi šolo, kjer te bodo pred začetkom inštrukcij povabili na svetovalni pogovor s profesorico tujega jezika, na katerem bosta skupaj naredila načrt za tvoje delo in ugotovila »stanje« – kje si, kakšne težave imaš, kaj potrebuješ … Svetovalni pogovor je praviloma brezplačen in neobvezujoč.

Ne dopusti druge možnosti, torej da učitelj na uri, ki jo že plačuješ, šele ugotavlja, koliko znaš in kaj potrebuješ. To se naredi prej!

#2 Ne pozabi na gradivo

Na inštrukcije prinesi učbenik in delovni zvezek ter svoj zvezek z zapiski. Če je možno, prinesi tudi zadnji test, da učitelj vidi, kaj ti ni šlo.

#3 Vaje delamo doma

Če na urah inštrukcij rešuješ kupe pisnih vaj, to zagotovo ni dobro vložen čas in denar, kajti to lahko delaš tudi sam doma in jih preveriš z rešitvami.

Na urah naj bo poudarek na stvareh, ki jih sam ne moreš delati: ustnih dril vajah, kratki, logični razlagi, vaje na listih rešuješ na uri le ustno, pisno pa doma. Svoj čas na inštrukcijah moraš dobro izkoristiti.

Pomembno je, da te tvoj učitelj na inštrukcijah res zna motivirati za nadaljnje učenje in ti prek pogovora v tujem jeziku pokaže, kaj je končni cilj učenja tujega jezika – da se znaš v njem sporazumeti.

Lingula_ucenje_anglescine_vaje

#4 Domača naloga je pomembna

Naredi domačo nalogo, ki ti jo da učitelj, kajti samo z inštrukcijami ne moreš usvojiti vsega znanja. Učenje jezika je namreč vztrajen trening, ki zahteva veliko vaj. Vaje naredi doma, na tečaju pa se posveti nejasnostim, svojim dilemam in pogovoru. Dober učitelj zna prek pogovora ponoviti vso slovnico, in to tako spretno, da tega sprva sploh ne opaziš, ker »padeš« v sproščen pogovor.

#5 Dolgoročna rešitev – tečaj angleščine

Inštrukcije angleščine so v redu, a če želiš svoje znanje izboljšati dolgoročno, se potem, ko »splezaš iz težav«, odloči za jezikovni tečaj v skupini.

Ne pozabi: še tako dober inštruktor ti ne bo pomagal, če ne boš tudi sam pripravljen vztrajno reševati vaj in se učiti po njegovih nasvetih.

Tečaj angleščine: čas je za akcijo

Tečaj angleščine je idealna priložnost za pogovor v tem praktičnem jeziku. Če bi rad vedel, kje z učenjem začeti, se dogovori za svetovalni pogovor. Svetovali ti bomo, kateri tečaj je zate najprimernejši, z izkušenimi predavatelji pa boste skozi pogovor razširili besedišče in odpravili morebitne slovnične napakice.

Imaš vprašanja o tečaju angleščine, te zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokliči nas na 080 23 52 ali nam piši na info@lingula.si.