Tečaj konverzacije v angleščini

Kdaj se odločiti za tečaj konverzacije v angleščini?

Za konverzacijo se tečajniki pogosto odločijo takrat, ko opazijo, da jim je jezik začel »uhajati« in bi radi spet začeli »migati« v tujem jeziku. Tečaj angleščine – konverzacije je rešitev za vse, ki nimate prav veliko sogovornikov, s katerimi bi se pogovarjali v tujem jeziku, imate pa dobro osnovno znanje jezika (na ravni B1) in ga želite uporabiti v praksi.

Na tečaju konverzacije govorite o najbolj pogostih temah.

Uporabne in sodobne teme

Na tečaju konverzacije govorite o najbolj pogostih temah, ki zadevajo vsakogar – o svetu okoli nas (domače in tuje novice, zanimivosti z različnih področij, potovanja …). V pogovorih dodate vrednost vsem že znanim strukturam in razširite besedni zaklad. Za tečaj konverzacije se lahko odločite kadarkoli, tudi potem ko ste opravili že vrsto tečajev in mogoče tudi katerega od mednarodnih izpitov.

Lingula_ucenje_anglescine_odrasli

Izboljšanje besedišča

Velikokrat se tudi zgodi, da kot tečajnik na tečaju konverzacije ne opazite hitrega napredka. Razlog je ta, da na tečaju konverzacije bogatite predvsem besedni zaklad, tega pa je težko meriti. Recimo, za slovnico lahko vedno rečete, »naučil sem se ta in ta čas, potem še pogojne stavke …«, pri konverzaciji pa tega ni. Razmišljajte raje drugače – o čem vse znate govoriti, o katerih temah lahko razpravljate in kaj vse razumete, ko berete v tujem jeziku …

Primeren za nadgradnjo

Za tečaj konverzacije se lahko odločite kadarkoli, tudi potem ko ste opravili že vrsto tečajev in mogoče tudi katerega od mednarodnih izpitov. Skratka – tečaj konverzacije je odlična rešitev za takrat, ko se zaveste, da vam je jezik začel »uhajati«. V tem primeru je tečaj idealen, da začnete spet »migati« v tujem jeziku. Škoda, da pozabite to, kar znate, ko pa lahko naredite samo malenkost in boste svoje znanje ohranili oziroma ga nadgradili.

Kdaj poteka tečaj angleščine?

Tečaji konverzacije v Linguli praviloma potekajo enkrat tedensko po tri šolske ure. Vodi jih izvirni govorec ali izkušena predavateljica, ki znata pripraviti pouk z veliko pogovora in pripravita tečajnike, da spregovorijo o najrazličnejših temah.

Tečaj angleščine je idealna priložnost za pogovor v tem praktičnem jeziku, ki ga mnogi Slovenci odlično obvladamo. Na tečaju je v ospredju pogovor, prek katerega vas naučimo tudi najpomembnejše slovnice. Preberite več.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.