Nasveti za tečaj angleščine na daljavo

Če bi se radi udeležili jezikovnega tečaja, a vam čas ne dopušča vožnje na učne ure, potem se lahko jezika učite tudi iz domačega naslanjača. Tečaj angleščine na daljavo je odlična priložnost, da usvojite tuj jezik in se v njem samozavestneje izražate.

ucenje_anglescine

Seznanimo se s spletnim učenjem

Prvi korak pri udeležbi na tečaju na daljavo je, da dodobra spoznamo tak način učenja. Tudi na tečaju na daljavo se družimo s profesorjem in sošolci. Svetujemo, da čimprej navežete stik z enim od udeležencev, s katerim lahko utrjujete snov in si pomagate pri učenju oziroma nalogi. Seveda pa je to lahko tudi kdo, ki ni vaš sošolec.

Internet in miren prostor za učenje

Že pred prvo uro tečaja preverimo svojo internetno povezavo in se pozanimamo o tehničnih zahtevah. Pomembno je, da si poiščemo miren kotiček, kjer nas družinski člani ne bodo motili, saj bomo le tako ostali zbrani ves čas tečaja, ne da bi z enim kotičkom očesa gledali televizijo v kotu ali spremljali, kaj dela naš otrok. Poskrbimo za udoben sedež in dovolj prostora za vse pripomočke, od delovnih listov do učbenika in osvežilne pijače.

Vprašajmo za pomoč

Včasih se nam zgodi, da pri učenju angleščine naletimo na težave, za katere se zdi, da jih je težko rešiti. Toda tečaj angleščine na daljavo ni nič drugačen od učenja v živo – čim več sprašujmo, sodelujmo v debatah in čimvečkrat uporabimo funkcijo dviga rok na učni platformi in pritegnimo učiteljevo pozornost. Če za to ni časa, lahko že takoj, ko se nam vprašanje pojavi, to napišemo v skupni pogovor. Tako nanj ne bomo pozabili, učitelj pa nam lahko odgovori takrat, ko bo za to priložnost.

Sodelujmo v diskusiji

Tečaj na daljavo je odlična priložnost, da natreniramo svoje ustno izražanje in postanemo samozavestnejši govorec angleščine. Zato je pomembno, da izberemo tečaj na primerni ravni: začetni tečaj ne bo pomenil velikega izziva, če ste se angleško že učili. Zato odkrito predstavimo svoje izkušnje z jezikom in se dogovorimo za svetovalni pogovor. Če pa se jezika še niste učili, bo nadaljevalni tečaj prevelik zalogaj, saj bo tempo prehiter in ne bomo zbrali poguma za sodelovanje v pogovoru.

Tečaj angleščine z izkušenimi učitelji

Tečaj angleščine na daljavo v Linguli vam omogoča, da boste učno snov usvojili s pomočjo izkušenih učiteljev, ki vas bodo motivirali, da boste tečaj na daljavo obiskovali z enako mero navdušenja kot v živo.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.