Kako razmišljati v angleščini?

Si želite, da bi bil vaš pogovor v angleščini bolj tekoč in spontan? Bi radi govorili angleško, ne da bi vnaprej v mislih prevajali sleherno besedo? Tečaj angleščine je odlična priložnost za pogovor v tem praktičnem jeziku, zato smo vas smo pripravili štiri osnovne nasvete.

Lingula_anglescina_vaje

Predvajajte si pesmi, poslušajte avdio knjige …

#1 Poslušajte, poslušajte in spet poslušajte

Jezik boste usvojili hitreje, če boste veliko poslušali in ponavljali. Predvajajte si pesmi, poslušajte avdio knjige, poglejte film brez podnapisov in se osredotočite na razumevanje. Če je le mogoče, ob naslednjem poslušanju slišano ponovite.

#2 Poimenujte predmete okoli sebe v angleščini

Najprej pomislite na stvari, ki vas obkrožajo vsak dan, na primer »miza«. Vsakič ko vidite mizo, pomislite na angleško besedo »a desk«. Tako se bo v vaših možganih, ko boste slišali besedo »a desk«, takoj ustvarila slika mize in obratno, ko boste videli mizo, boste v mislih izgovorili besedo »a desk«.

#3 Pogovarjajte se sami s seboj

Ko se boste o predmetih okoli sebe naučili razmišljati v tujem jeziku, vsako besedo povežite v stavek. Vsakodnevne rutinske aktivnosti opišite v angleškem jeziku. Poskušajte razmišljati v slikah. Vizualizirajte tisto, kar želite sporočiti. Uprizorite vsakdanje dogodke, izmišljene situacije, intervjuvajte sami sebe. Imitirajte ton, naglas, zabavajte se z jezikom, pretiravajte. Če ste na primer pozabili pomiti posodo, recite na glas: »I forgot to wash the dishes.«  Pogovarjajte se sami s seboj. Če morate v trgovino po kruh, recite sami sebi: »I’m going to buy some bread.« Da bi se izognili začudenim pogledom, predlagamo, da to počnete, kadar ste sami.

V mislih se običajno vsak dan pogovarjamo sami s seboj – zdaj pa te samogovore spremenite v angleščino oziroma drug tuji jezik. Rezultat bo razmišljanje v izbranem tujem jeziku.

Namesto samogovora lahko po angleško klepetate tudi s prijateljem, zakoncem … Pogovarjajte se o vsakdanjih stvareh, opravilih, počutju … Naj ne bo priložnost za pogovor v angleščini samo tečaj angleščine.

#4 Ne prevajajte

Ne prevajajte angleških stavkov v slovenščino, poskusite jih razumeti kot celoto. Pri učenju tujega jezika uporabljajte enojezični slovar. Poskušajte povezati pomen besed s slikami in aktivnostmi in ne z besedami v slovenskem jeziku. Tečaj angleščine je mnogo uspešnejši, če se držite tega preprostega pravila.

Tečaj angleščine: več kot le učenje slovnice

Nenehno spodbudo učitelja k učenju v stavkih in brez prevajanja ter potrpežljivo razlago vam nudi tudi tečaj angleščine v Linguli. Pridružite se nam!

Imate vprašanja o tečaju angleškega jezika, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.