Angleščina – slovnica ni najpomembnejša!

Tečaj angleščine bogati naše besedišče, seveda pa moramo za celostno znanje jezika obvladati tudi slovnico. Pri učenju jezika pa ne bodite prestrogi do sebe, češ »obvladati moram vso slovnico tujega jezika, preden začnem govoriti«, ker vse slovnice preprosto nikoli ne boste imeli v malem prstu.

Lingula_ucenje_anglescine

Več boste govorili, hitreje boste ugotovili, kakšno znanje potrebujete.

Najpomembneje je, da začnete čim prej govoriti

Pogosto se srečujemo s tečajniki, ki poznajo slovnična pravila in znajo na pamet vse oblike za pretekli čas, a ko jih prosimo, da opišejo na primer včerajšnji dan, pripovedujejo v sedanjiku. To je značilen rezultat učenja slovnice »na suho« – najprej pravila, nato množica pisnih vaj, veliko razlage v slovenščini … Teoretično tak tečajnik pozna vsa pravila, sam predeluje slovnico, ne zna pa govoriti in je šokiran nad dejstvom, da mu včasih v Linguli predlagamo tečaj iste stopnje, ki ga je že zaključil nekje drugje. Tečaj angleščine ni le učenje pravil in slovnice!

Več boste govorili, hitreje boste ugotovili, kakšno znanje potrebujete

Če uporabljate recimo angleščino samo v službi, ko predstavljate analize raziskav ali opisujete delo podjetja v preteklem letu, verjetno potrebujete preteklik, sedanjik in prihodnjik, ne pa odvisnega govora. Če uporabljate angleščino samo, ko govorite s prijateljico, ki živi v tujini, boste verjetno uporabljali vsakodnevni jezik, ki ne vsebuje konjunktiva.

Tečaj angleščine in uspešna govorna metoda

Tečaj angleščine je idealna priložnost za pogovor v tem praktičnem jeziku, ki ga mnogi Slovenci odlično obvladamo. Na tečaju angleščine je v ospredju pogovor, prek katerega vas naučimo tudi slovnico.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.