Telefoniranje v angleškem jeziku

Kako premagati strah pred telefoniranjem v angleščini?

Ste se že kdaj znašli v naslednji situaciji? V pisarni zazvoni telefon in izpiše se številka iz tujine. Nihče noče dvigniti telefona, vsi pa pogledajo tistega, ki najbolje zna angleško. Običajno ob pogledu na številko kdo od sodelavcev celo reče: »Telefon zate.« To je seveda namenjeno tistemu, za katerega se ve, da dobro govori angleško. Tečaj angleščine je odlična priložnost, da se naučite uporabne fraze za telefoniranje.

Če je za vas pogovor v tujem jeziku po telefonu prehud stres, si pod tipkovnico shranite list s praktičnimi frazami.

Priskrbite si seznam fraz za telefoniranje

Odličen in v nadvse priročni obliki je ta, ki smo ga pripravili v Linguli. Kako do njega? Pišite nam na info@lingula.si.

Fraze za telefonski pogovor enostavno naučite na pamet

Kako? Berite jih glasno, večkrat zapovrstjo, če gre, tudi po dvajsetkrat. Fraze morate tako avtomatizirati, tako da bi jih brez težav povedali tudi ob polnoči, če bi vas kdo zbudil. Če je za vas pogovor v tujem jeziku po telefonu prehud stres, si pod tipkovnico shranite list s praktičnimi frazami.

Napišite si svoje stavke

Ko osnovne fraze s seznama niso več problem, si z njimi napišite svoje stavke, ki pridejo v poštev v vaših situacijah. Stavke naj za vami prebere vaš učitelj ali kdo drug, ki odlično govori angleško.

Rešujte vaje s frazami za telefonski pogovor

Rešujte jih tako dolgo, dokler ne boste vsega rešili prav. Na spletni strani Virtualna Lingula najdete kar nekaj vaj za telefoniranje.  Za reševanje vaj je potrebna brezplačna prijava.

Obiščite delavnico telefoniranja

Odlična rešitev je kratka 9-urna delavnica Telefoniranje in pisanje poslovnih dopisov v angleščini, na kateri se posvetite samo treningu telefonskih pogovorov in pisanju e-sporočil.

Tečaj angleščine: spregovorite suvereno

Tečaj angleščine v jezikovni šoli Lingula omogoča več kot le učenje »telefoniranja«, ampak boste tudi razširili svoj besedni zaklad v različnih poslovnih situacijah. Zavest, da se znate sporazumeti v različnih poslovnih situacijah, vam bo dala potreben pogum za pogovor po telefonu v angleščini.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.