Aktivne igre v angleščini v vsakem vremenu

Ko so otroci polni energije, je to priložnost za aktivne igre, ki jim ne bodo dale le možnosti za sproščanje, temveč tudi za vajo angleškega jezika. Učenje angleščine za otroke mora biti prilagodljivo in inovativno, da vedno pritegnemo zanimanje učencev.

Sprehajajoči se narek

Igra je primerna za otroke z višjo ravnjo znanja angleščine, igramo pa jo lahko tako zunaj kot v učilnici. Najprej moramo najti ali sami sestaviti pogovor med dvema sogovorcema. Tega napišemo ali natisnemo na papir in narežemo na posamezne povedi, ki jih med sabo pomešamo. Posamezne dele besedila nalepimo po učilnici ali igrišču. Naloga otrok je, da se sprehodijo po učilnici ali tečejo po igrišču ter najdejo vse dele pogovora, ki jih morajo nato še sestaviti. Pogovor potem nekajkrat preberejo in ga zvadijo tudi brez lista.

Vroči krompir

Vroči krompir je igra, ki s svojim hitrim potekom poskrbi za obilico zabave, sproščeno ozračje pa pripomore k boljši učni izkušnji. Klasična igra se igra tako, da otroci čepijo v krogu in si podajajo »krompir«, ki je najpogosteje žoga ali stvar, ki jo najdemo v učilnici. Med podajanjem krompirja predvajamo glasbo, ko jo ustavimo, pa mora tisti, ki drži krompir, hitro opraviti, kar zahtevajo pravila igre, ki jih boste predhodno določili. Če tega ne opravi, mora sedeti sredi kroga, dokler ga zaradi svoje napake ne nadomesti drug sošolec.

Če smo zunaj in nimamo glasbe, lahko razred naučimo rimo, na primer: »Pass the ball round and round. Pass is quickly or you’ll be found. If you’re the one to hold it last, you will owe 5 jumping jacks. You are it!« Naloge, ki jih mora opraviti tisti, ki drži krompir, so lahko prilagojene trenutni snovi. Recimo črkovati mora eno od besed, ki jo določite, povedati cel stavek ali vse tri oblike nepravilnih glagolov. Možnosti za vajo besedišča so neskončne.

Veriga črkovanja

Ta igra je še posebej primerna za začetnike in je odlična za učenje črkovanja. Vsi učenci naj vstanejo, lahko se združijo v skupino, če prostor tega ne omogoča, pa stojijo za svojimi mizami. Nato si izberemo besedo, ki jo poskušamo osvojiti v novi lekciji ali iz katere od prejšnjih, da ponovimo snov, in jo naglas izgovorimo. Lahko pokažemo tudi sliko stvari ali stvar samo, če jo imamo pri roki, tako bodo učenci morali sami povedati, kako se imenuje.

Naloga učencev je, da črkujejo besedo. Če se kdo zmoti ali ne ve, katera črka sledi, se mora usesti ali zapustiti skupino. Časa imajo približno tri sekunde, ki jih lahko odštevamo s prsti, da igra poteka hitro in lahko ponovimo več besed. Zmagovalec je tisti, ki stoji najdlje.

Učenje angleščine za otroke v Linguli

Učenje angleščine za otroke v Linguli temelji na svežih idejah, ki pritegnejo zanimanje otrok, zato ob razgibanih dejavnostih in zabavnih izzivih otrokom nikoli ne zmanjka motivacije za učenje angleščine.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.