Kako lahko otroke angleško učimo doma?

Učenje angleščine za otroke je lahko zabavno, ne samo poučno. Otroka lahko na nevsiljiv in preprost način obdate z angleščino tudi doma. Zbrali smo nekaj idej za »domače« učenje angleščine.

Na voljo je precej spletnih strani z dobro pripravljenim gradivom.

Učenje angleščine za otroke naj bo prijetno:

  • v avtu poslušajte tujejezične pesmice in jih skupaj zapojte,
  • glejte angleške risanke in poučne oddaje,
  • ob prebiranju knjig poimenujte like na sliki tudi v angleščini,
  • natisnite mu primerne učne liste za učenje tujega jezika; otroci radi povezujejo sliko z angleško besedo ali rešujejo enostavne vaje.

Angleščina za otroke prek spleta

Če otrok že obvlada računalniško miško, lahko posluša pravljice v angleščini, pesmice in rešuje vaje na računalniku. Na voljo je precej spletnih strani z dobro pripravljenim gradivom in čas, ki ga boste skupaj z otrokom preživeli pred računalnikom ob angleški pravljici ali pesmici, bo hitro minil, otrok pa bo užival in si mimogrede zapomnil kakšno novo besedo oziroma stavek.

Tečaji v Linguli s prijaznimi učitelji

Učenje angleščine izvajajo odlični učitelji, ki znajo motivirati otroke in pripravijo zanimive učne ure, zato jih otroci z veseljem obiskujejo. Vaš otrok se lahko sam prepriča, ali mu je tak način učenja tujega jezika všeč. V Linguli lahko septembra in februarja otroka pripeljete na brezplačne pravljične urice, kar bo ravno prav za »pokušnjo«.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.