Jezikovne počitnice in njihov vpliv na IQ

Lingula_anglescina_vajeJezikovne počitnice so aktivna oblika preživljanja prostega časa, kjer učenje angleščine za otroke postane igra in nasprotno. Danes, ko otroci vse več časa preživijo na družbenih omrežjih in se obenem premalo gibajo, prinašajo jezikovne počitnice dobrodošlo alternativo, ki združuje prijetno s koristnim: šport in učenje.

Jezikovne počitnice so idealne zlasti za tiste, ki ne marajo le sedeti v učilnici.

Boljši spomin, hitrejše reševanje problemov …

Znano je, da se tujega jezika najlaže naučimo kot otroci. Otroški možgani so kot goba, ki vpija znanje, zato je dobrodošlo, da otroke že zgodaj spodbujamo k učenju tujih jezikov. Mnoge raziskave so pokazale, da učenje jezika vpliva tudi na inteligenčni kvocient (IQ), izboljša spomin, pripomore k hitrejšemu reševanju problemov, širi obzorja in, ne nazadnje, poveča možnosti za zaposlitev.

Jezikovne počitnice za otroke, ki ne marajo le sedeti v učilnici

 

Tudi med šolskimi počitnicami, ki so prvenstveno namenjene oddihu od vsakdanjih šolskih obveznosti, lahko otroku ponudimo možnost, da se spozna z novim jezikom ali nadgradi že pridobljeno znanje. Jezikovne počitnice so idealne zlasti za tiste, ki ne marajo sedeti v učilnici, ampak si želijo jezik spoznavati na bolj aktiven način, v kombinaciji s športnimi dejavnostmi.

Pa še zanimivost …

Ste vedeli, da se otroci začnejo učiti jezika še pred rojstvom? Raziskava je pokazala, da so novorojenčki le nekaj ur po rojstvu zmožni razločevati med maternim in tujim jezikom, kar nakazuje na to, da učenje jezika poteka že v maternici.

Učenje angleščine na jezikovno-plavalnih počitnicah v Linguli

Lingula med poletnimi počitnicami ponuja jezikovno-plavalne počitnice. Namenjene so otrokom, starim od 6 do 14 let, združujejo pa učenje angleščine za otroke in plavanje. Na voljo sta dopoldanski in celodnevni program, otroci pa lahko izbirajo med angleščino in nemščino.

Imate vprašanja o jezikovnih počitnicah, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.