Jezikovne počitnice so aktivna oblika preživljanja prostega časa, kjer učenje postane igra in nasprotno. Danes, ko otroci vse več časa preživijo na družbenih omrežjih in se obenem premalo gibajo, prinašajo jezikovne počitnice dobrodošlo alternativo, ki združuje prijetno s koristnim: šport in učenje.

Boljši spomin, hitrejše reševanje problemov …

zgodnje učenje angleščineZnano je, da se tujega jezika najlaže naučimo kot otroci. Otroški možgani so kot goba, ki vpija znanje, zato je dobrodošlo, da otroke že zgodaj spodbujamo k učenju tujih jezikov. Mnoge raziskave so pokazale, da učenje jezika vpliva tudi na inteligenčni kvocient (IQ), izboljša spomin, pripomore k hitrejšemu reševanju problemov, širi obzorja in, ne nazadnje, poveča možnosti za zaposlitev.

Jezikovne počitnice za otroke, ki ne marajo le sedeti v učilnici

Tudi med šolskimi počitnicami, ki so prvenstveno namenjene oddihu od vsakdanjih šolskih obveznosti, lahko otroku ponudimo možnost, da se spozna z novim jezikom ali nadgradi že pridobljeno znanje. Jezikovne počitnice so idealne zlasti za tiste, ki ne marajo sedeti v učilnici, ampak si želijo jezik spoznavati na bolj aktiven način, v kombinaciji s športnimi dejavnostmi.

Jezikovno-plavalne počitnice v Linguli

Lingula-jezikovno-plavalne-pocitniceLingula med zimskimi počitnicami ponuja jezikovno-plavalne počitnice. Namenjena so otrokom, starim od 6 do 14 let, združuje pa učenje jezika in plavanje. Na voljo sta dopoldanski in celodnevni program, otroci pa lahko izbirajo med angleščino in nemščino. V obeh programih spoznajo tudi osnove kitajščine – po naših izkušnjah ta otroke vedno navduši, predvsem pismenke.

Pa še zanimivost …

Ste vedeli, da se otroci začnejo učiti jezika še pred rojstvom? Raziskava je pokazala, da so novorojenčki le nekaj ur po rojstvu zmožni razločevati med maternim in tujim jezikom, kar nakazuje na to, da učenje jezika poteka že v maternici.

Vas zanima še več o učenju jezikov za otroke?