Kulinarično učenje angleščine za otroke

Kreativne igre so odlična dodatna spodbuda za učenje angleščine za otroke, saj z njimi pritegnemo njihovo pozornost in poskrbimo, da si predmet pogovora res dobro zapomnijo. Eden od zanimivih pristopov pri učenju angleščine je tudi vključitev hrane.

Učenje pridevnikov in opisov s sadjem

Ne potrebujemo kulinaričnih specialitet, zadostovalo bo že nekaj tako preprostega, kot je sadje. Sadje se med seboj razlikuje v velikosti, teksturi, barvi, okusu in vonju, poleg tega je všeč skoraj vsakemu šolarju, zato je popoln vir za grajenje opisnega besedišča.

Različne teksture in okusi so odlična podlaga za predstavitev novega besedišča, kot je tangy (močnega okusa) in sharp (oster), fragrant (dišeč) ali sweet (sladek), saj bodo otroci zlahka povezali pomen besede z lastnim izkustvom pokušanja in ga tako ponotranjili.S sadjem se lahko igramo več iger, lahko na primer izdelamo lističe z besedami, ki jih morajo otroci povezati s pravim sadežem, lahko jim damo nalogo, da za opis sadja, ki ga imamo lahko tudi natisnjenega na sličicah, v slovarju najdejo lastne opisne pridevnike, s tem pa jim damo izziv, ki ga ne bodo pozabili.

Hrana okoli sveta

S tem pristopom omogočimo otrokom, da prinesejo kakšno jed po lastni izbiri, ki jo imajo še posebej radi ali pa je posebnost v njihovi družini ali kulturi. Vsak lahko na uro za sošolce prinese jed po izbiri, za katero mora imeti pripravljen opis v angleščini. Opisati mora, kaj vse vsebuje in kako se pripravi. Iz opisa lahko izberemo novo besedišče in ga zapišemo na tablo. Če je predstavljena jed na primer falafel, s tem spoznamo nove besede, kot so chickpeas (čičerka), cumin (kumina) in parsley (peteršilj), te pa si bodo učenci zapomnili, saj so to sestavine okusne jedi, ki so jo poskusili v učilnici.

Če so naši učenci že na napredni ravni uporabe jezika, jim lahko damo nalogo, naj sami napišejo recept za svojo jed, pri tem pa uporabijo ključne besede, značilne za kuho.

Seznam nakupov

Pri tej igri razred razdelimo v skupine po tri ali štiri. Vsaki skupini damo nalogo, da načrtuje zabavo po lastni izbiri. Pri tem jim lahko ponudimo možnosti, kot so poroka, božična večerja ali praznovanje rojstnega dne. Vsaka od skupin bo nato naredila nakupovalni seznam za svoje praznovanje, ki naj vključuje vse od hrane do okraskov, vabil, darilnih vrečk in vsega, česar se spomnijo. Seznam mora vsebovati natančno število potrebščin, saj se tako gradi njihovo poznavanje uporabe množine, pozornost pa namenimo tudi tistim besedam, ki množinsko obliko izražajo z drugo besedo, na primer 2 blocks of cheese, 3 packages of balloons.

Učenje angleščine za otroke v jezikovni šoli Lingula

Učenje angleščine za otroke mora biti še posebej barvito in razgibano. S hrano učenju dodamo še dimenziji vonja in okusa, ki bosta zagotovo poskrbeli za edinstveno učno izkušnjo, s katero bo znanje še dolgo ostalo.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.