Lingulini programi otroških tečajev vodijo otroke do mednarodnih izpitov YLE – Young Learners English.

Izpiti YLE so namenjeni otrokom med sedmim in dvanajstim letom. So pozitivna izkušnja preverjanja znanja in zgodnja motivacija za izpite iz splošne angleščine za odrasle.

Oblikovani so po enakih merilih kot izpiti Univerze v Cambridgeu za odrasle, le teme in naloge so prilagojene otrokom. Imajo tri ravni zahtevnosti.

Angleščina za otroke – izpit Starters

Izpit Starters (raven A1 po CEFR) je izpit najnižje stopnje in je namenjen otrokom od sedmega leta dalje, ki imajo za sabo približno 100 ur učenja angleščine. Najpogosteje ga opravljajo tretje- in četrtošolci.

Angleščina za otroke – izpit Movers

 

Izpit Movers (raven A1 po CEFR) je drugi po zahtevnosti. Ponavadi ga opravljajo otroci med osmim in enajstim letom, ki imajo za sabo približno 175 ur učenja angleščine.

 

Angleščina za otroke – izpit Flyers

Izpit Flyers (raven A2 po CEFR) je tretji in najzahtevnejši. Najpogosteje ga opravljajo devet- do dvanajstletniki, ki imajo za sabo približno 250 ur učenja angleščine.

Izpitni roki za YLE

  • Roki za izpite YLE niso vnaprej določeni. British Council jih ponavadi organizira maja, o datumih pa se dogovorijo s šolo, ki jo obiskujejo otroci. Kandidati se lahko namreč na izpit prijavijo samo prek osnovne ali jezikovne šole.
  • Pozitivne oziroma negativne ocene ni. Vsi otroci, ki opravljajo izpit, prejmejo priznanje.
  • Izpit poteka v jezikovni šoli v dogovoru z British Council.

Leave a Reply