Poletni tabor angleščine in izkustveno učenje

Zakaj je izkustveno učenje tako uspešno?

Lingula_ucenje_anglescine_otrociOtroci so radovedna bitja, ki raziskujejo svet na vsakem koraku. Okolico zaznavajo s čutili; opazujejo, poslušajo, vonjajo, tipajo in se učijo iz izkušenj. Z vedoželjnostjo iz okolja črpajo nove informacije in jih ponotranjijo, ne da bi se zavedali, da gre pravzaprav za proces učenja. Poletni tabor angleščine je odlična priložnost za združitev prijetnega s koristnim.

Poletni tabor angleščine je odlična priložnost za združitev prijetnega s koristnim.

Začelo se je z neandertalci

Gre za najstarejšo obliko učenja, ki izvira iz pradavnine, ko so starši prenašali svoje izkušnje na otroke in jim potem omogočili, da so te izkušnje uporabili in preizkusili v resničnem življenju. Izkustveno učenje povezuje doživljanje, opazovanje, spoznanje in ravnanje.

Sam bom, sam bom, sam …!

Izkustveno učenje v proces pridobivanja novega znanja vključuje otrokove izkušnje in čustva. Poletni tabor angleščine z izkustvenim učenjem omogoča življenjske učne situacije, raznovrstne medije in metode. Otroci se učijo prek igre vlog, kar jim omogoča razvijanje raznovrstnih znanj in veščin, spodbuja pa tudi njihovo motivacijo in poglablja razumevanje.

Spodbujanje osebnostnega razvoja

Z igro vlog otroci razvijajo komunikacijske in druge socialne veščine. Naučijo se prilagajanja novim okoliščinam, reševanja problemov in samostojnega odločanja ter izoblikujejo svoj ustvarjalni navdih.

Poletni tabor angleščine: preklop na angleščino

Poletni tabor angleščine nad Cerknim omogoča, da so otroci ves dan v stiku z angleščino in naravo, vse od jutranje rekreacije na svežem zraku pa do zadnje zgodbe ob večernem tabornem ognju. Angleščino usvajajo skozi aktivnosti v naravi: odkrivanje skrivnosti gozda, nabiranje zelišč, gradnjo bivaka, raziskovanje vulkana in še in še.

Imate vprašanja o poletnem taboru, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.