Angleščina za otroke – top trije razlogi

Angleščina je jezik, ki ga preprosto moramo odlično obvladati. Čeprav je obvezen predmet že od 1. razreda osnovne šole, se veliko staršev odloča za dodaten tečaj angleščine za otroke.

Učenje je lahko zabava.

Če se otrok s tujim jezikom sreča že v zgodnjem otroštvu, bolje ponotranji izgovarjavo, strukturo in besedišče. Otroci so zelo dojemljivi za zgodnje učenje jezikov, angleščina za otroke v Linguli pa otrokom tuji jezik približa na zabaven, a hkrati strokoven način.

#1 Angleščina za otroke je zabava

Lingula_ucenje_anglescine_otrociČeprav se zdi, da se besedi zabava in učenje izključujeta, je angleščina za otroke v Linguli v resnici zabavna, a hkrati učinkovita. Z Lingulino govorno metodo se otroci nove besede in slovnične strukture učijo prek iger, pesmi, zgodb in kvizov. Tako jih natrenirajo v številnih dialogih, igrah vlog in zanimivih vodenih pogovorih.

Igra v sproščenem vzdušju je najboljši pristop za zgodnje učenje angleščine. To je namreč svet, v katerem se otrok počuti prijetno in sproščeno. Tako se uči, ne da bi se tega zavedal.

#2 Kreativnost spodbuja motivacijo

Lingula_ucenje_anglescine_otrociOtroci so vedoželjna bitja in njihova radovednost nima meja. Angleščina za otroke vključuje raznolike aktivnosti, ki povezujejo učenje angleščine z vsebinami iz vsakdanjega življenja, in elemente presenečenja, ki ohranjajo otrokovo pozornost in motivacijo. Če povežemo učenje jezika z ustvarjalnim mišljenjem, otrokovimi izkušnjami in sodobnimi interaktivnimi vsebinami,  spodbudimo otrokovo kreativnost, ta pa poveča motivacijo za učenje.

#3 Aktivnost vodi v produktivnost

Lingula_anglescina_vajeAngleščina za otroke nikakor ne pomeni statičnega učenja, kjer bi otroci mirno sedeli za mizami. Različne gibalne igre, igre s kartončki, zabavne in poučne interaktivne vsebine na velikih zaslonih, tekmovanja in igre vlog ustvarijo naravno in sproščeno okolje, kjer otroci z veseljem sodelujejo.

Otroško navdušenje nad igro in nastopanjem se lepo vidi na Lingulinih zaključnih nastopih v SiTi teatru. Pogum in veselje do nastopanja sta prav neverjetna.

Pri otrocih je pomnjenje novih besed hitrejše kot pri odraslih, usvajanje struktur in izgovarjave pa poteka na naraven način – podobno kot pri učenju maternega jezika. Včasih je potrebnega več časa, da otroci spregovorijo, zato so učiteljeve pohvale in spodbude zelo pomembne, kritičnemu pristopu se pri poučevanju otrok izogibamo. Angleščina za otroke je zato prijetno in vzpodbudno doživetje.

Angleščina za otroke v Linguli je prijetna in sproščena aktivnost, ki otroke navduši, prijazni učitelji pa jih znajo motivirati, da tečaj z veseljem obiskujejo.

Angleščina za otroke – imate vprašanja, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.