Učenje jezika – prvi stik z novo kulturo

Otroci imajo ogromno energije, željni so znanja, zabave in igre, prek katerih se učijo novih spretnosti in tudi jezika. Učenje angleščine za otroke mora biti prav iz tega razloga zabavno in razgibano.

Zakaj zgodnje učenje angleščine za otroke?

  • Zgodnje učenje angleščine izboljša spomin, kognitivne in slušne sposobnosti, pripomore pa tudi k razvoju možganske skorje, kar spodbuja splošno inteligenco.
  • Otrok pridobi boljši posluh za tuji jezik in sposobnost izgovarjave glasov, ki v maternem jeziku ne obstajajo.
  • Z učenjem angleščine pred puberteto razvijejo lepšo in naravnejšo izgovarjavo. Srečevanje s tujim jezikom pred šestim letom starosti pa omogoča znanje tujega jezika z intonacijo naravnega govorca.

Kako pristopiti k učenju angleščine, ne da bi otroka preveč obremenjevali?

Otroke najlaže učimo prek igre, poslušanja pravljic, petja pesmic in igranja različnih vlog. Tako na zabaven način usvojijo prve besede in stavke ter povsem nezavedno tudi slovnične strukture.

Učenje angleščine za otroke mora biti spontano in zabavno, da je otrok motiviran in dejaven ter da mu tuji jezik ne postane breme, saj se lahko zaradi tega pojavi odpor do učenja tujih jezikov.

Prvi stik s tujo kulturo

Otroci z učenjem tujega jezika ne spoznavajo le novih besed, fraz in izgovarjave, ampak je tečaj angleščine za otroke pogosto tudi prvi stik s tujo kulturo, pri čemer razvijajo pozitiven odnos do različnosti in strpnost.

Učenje angleščine za otroke: čas je za akcijo

Na brezplačnih predstavitvenih urah lahko preverite, ali vašemu otroku ustreza učenje angleščine za otroke in govorna metoda Lingula Kids™.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.