Učenje angleščine za otroke je učinkovito le, če je zanje privlačno, zanimivo in zabavno. Potekati mora v sproščenem vzdušju in ker imajo otroci zelo radi pravljice in zgodbe, smo zbrali 5 razlogov, zakaj jih vključiti v učenje angleščine.

Pravljice so izredno priljubljen način za učenje angleščine za otroke.

#1 Učenje novih besed

Otrok si s pomočjo pravljic hitreje zapomni nove besede. Pravljice rad posluša znova in znova. Prav ponovitve pa omogočajo hitrejšo in učinkovitejšo usvojitev besed in fraz.

# 2 Vzbujanje pozitivnih občutkov

Zgodba spodbuja notranjo motivacijo in vzbuja otrokova čustva do likov, dogodkov, kar olajša pomnjenje novih jezikovnih struktur.

# 3 Nove fraze

Ker je jezik pri pravljicah vedno postavljen v kontekst, si otroci namesto samostojnih besed zapomnijo besedne strukture (npr. »Run, run!«, »What’s wrong?« …).

# 4 Igra vlog

učenje angleščine za otrokePri branju zgodbic otroci sodelujejo: posnemajo živali, pojejo, igrajo vloge z gibi in mimiko, kar imenujemo popoln telesni odziv. Otroci se v zgodbo vživijo in vsrkajo vase ne le zgodbo, ampak tudi besede in njihov pomen.

# 5 Pozabite na dolgčas

Otroci imajo kratko sposobnost koncentracije, zato vključitev 5-minutne zgodbe prinese nekaj svežine v pouk in hkrati naredi učenje raznoliko. Na otroke deluje sproščujoče in jih umiri, zato je zelo primerna predvsem po fizični aktivnosti.

Lahko bi naštevali še in še razlogov, zakaj so pravljice super način za zgodnje učenje angleščine za otroke. Najbolje, da poskusite sami. V Linguli poteka na prijetnih in kakovostnih pravljičnih urah s prijaznimi učiteljicami, ki res znajo motivirati otroke.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.

Leave a Reply