Učenje angleščine s pomočjo pravljic in zgodb

Učenje angleščine za otroke je učinkovito le, če je zanje privlačno, zanimivo in zabavno. Potekati mora v sproščenem vzdušju in ker imajo otroci zelo radi pravljice in zgodbe, smo zbrali 5 razlogov, zakaj jih vključiti v učenje angleščine.

Pravljice so izredno priljubljen način za učenje angleščine za otroke.Lingula_ucenje_anglescine_otroci

#1 Učenje novih besed

Otrok si s pomočjo pravljic hitreje zapomni nove besede. Pravljice rad posluša znova in znova. Prav ponovitve pa omogočajo hitrejšo in učinkovitejšo usvojitev besed in fraz.

#2 Vzbujanje pozitivnih občutkov

Zgodba spodbuja notranjo motivacijo in vzbuja otrokova čustva do likov, dogodkov, kar olajša pomnjenje novih jezikovnih struktur.

#3 Nove fraze

Ker je jezik pri pravljicah vedno postavljen v kontekst, si otroci namesto samostojnih besed zapomnijo besedne strukture (npr. »Run, run!«, »What’s wrong?« …).

#4 Igra vlog

Pri branju zgodbic otroci sodelujejo: posnemajo živali, pojejo, igrajo vloge z gibi in mimiko, kar imenujemo popoln telesni odziv. Otroci se v zgodbo vživijo in vsrkajo vase ne le zgodbo, ampak tudi besede in njihov pomen.

#5 Pozabite na dolgčas

Otroci imajo kratko sposobnost koncentracije, zato vključitev 5-minutne zgodbe prinese nekaj svežine v pouk in hkrati naredi učenje raznoliko. Na otroke deluje sproščujoče in jih umiri, zato je zelo primerna predvsem po fizični aktivnosti.

Učenje angleščine za otroke v Linguli

Lahko bi naštevali še in še razlogov, zakaj so pravljice super način za zgodnje učenje angleščine za otroke. Najbolje, da poskusite sami. V Linguli poteka na prijetnih in kakovostnih pravljičnih urah s prijaznimi učiteljicami, ki res znajo motivirati otroke.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.