Zgodnje učenje angleščine – kdaj začeti?

Učenje angleščine za otroke v zgodnjem otroštvu poteka enako kot učenje maternega jezika.

Na pravljičnih uricah v Linguli se bodo otroci z angleščino spoznavali na inovativen, predvsem pa zabaven način.

Prek neverbalne komunikacije

Otroci pomen novih besed spoznavajo prek neverbalne komunikacije: kretenj, gibov, mimike … Ko se otrok spoznava z maternim jezikom, zaznava dejanja, ki jih spremljajo besede, in jih posnema. S ponavljanjem dejanj ozavesti pomen besed. Nič drugače ne poteka učenje angleščine v zgodnjem otroštvu.

Popolni telesni odziv

V razredu učiteljica igra vlogo starša. Otrokom da navodila v angleščini, med izgovarjanjem demonstrira dejavnost, ki jo otroci ponovijo. Ko učiteljica nekajkrat ponovi besede in dejanja, tudi otroci ponovijo sprva le dejanje, nato pa tudi besedo. Princip, ki se uporablja za zgodnje učenje angleščine za otroke, se imenuje popolni telesni odziv. Otroci se v pravljice vživijo in vsrkajo vase ne le zgodbo, ampak tudi besede in njihov pomen.

Poslušanje je najboljši način za učenje angleščine za otroke

Najboljši način učenja angleščine je poslušanje. Otroci tako poslušajo pravljice, pesmice, izštevanke, govor učiteljice … Stavki in fraze se ponavljajo in otroci kar »srkajo« zvoke, besede in intonacijo in jih usvojijo hitro in na naraven način. Gre za tako imenovano jezikovno kopel. Tudi starši lahko otroke obdate z angleškimi pesmicami in pravljicami: med vožnjo v avtu ali pa pesmice predvajate doma in jih pojete skupaj z otrokom.

Kdaj je otrok zrel za učenje jezika?

Najlažje je to ugotoviti, če sam preizkusi, kako mu je všeč angleščina. Pripeljite otroka na brezplačne angleške pravljične urice. Videli boste, ali je sploh pripravljen ostati sam.

Pravljične urice v angleščini

Na pravljičnih uricah v Linguli se bodo otroci z angleščino spoznavali na inovativen, vsa čutila zajemajoč, predvsem pa zabaven način. Linguline pravljične urice potekajo v več starostnih skupinah: za otroke od 3 do 4 leta in za otroke, stare od 4,5 do 5 let.

Otroka lahko vpišete na tečaj tudi med šolskim letom. Če je prostor v skupini, ga prvič na tečaj lahko pripeljete poskusno, da sam vidi, kako poteka učenje angleščine za otroke. Linguline brezplačne predstavitvene ure potekajo septembra.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.