Kako izpiliti izgovarjavo v angleščini?

Vsakdo si želi, da bi se s svojim znanjem tujega jezika lahko približal naravnemu govorcu tudi v izgovorjavi in naglasu. Čeprav se to pri nekaterih jezikih zdi težko, ni nemogoče. Učenje angleščine bogati naše besedišče in širi obzorja, zato smo zbrali nekaj nasvetov, kako čim bolj izpiliti izgovorjavo jezika, ki se ga učimo.

Kako izpiliti izgovorjavo angleščine?

Poslušajte, poslušajte

Poslušajte izvirne govorce po radiu, televiziji, spletu … Izberite si zanimive oddaje, ki vas bodo pritegnile. Če le gre, glasno ponovite težje besede.

Pogovor

Pogovor z izvirnim govorcem bo vsekakor pripomogel k lepši izgovorjavi. Prosite sogovornika, da govori počasi in izrazito, ter ga poskušajte čim bolj posnemati z glasom, obrazno mimiko in intonacijo.

Glasba

Najlažji in morda tudi najzabavnejši način učenja izgovorjave je poslušanje glasbe v jeziku, ki se ga učite. Najbolje je, da se naučite besedila in zapojete še vi.

Osnove fonetike

Spoznajte se z osnovami fonetike, kateri glasovi obstajajo v jeziku, ki se ga učite, in kako jih ustvariti z jezikom, zobmi in položajem grla.

Ste vedeli, da obstaja kar 800 različnih fonemov, ki so najmanjše enote v glasovnem sistemu?

Kaj pa otroci?

Otroci še imajo sposobnost, da zaznajo minimalne razlike v izgovorjavi in jih lahko tudi ponovijo, odrasli pa izgubimo to sposobnost in glasov, ki v našem maternem jeziku ne obstajajo, ne zaznamo. Marsikateri glas nam lahko pri poslušanju uide, če pa boste znali prebrati fonetični zapis besede, ga boste lažje poskusili tudi sami ustvariti.

Nadgradite učenje angleščine s tečajem v Linguli

Učenje angleščine v Linguli omogoča, da boste prek pogovora osvežili svoje znanje in postali samozavesten govorec angleščine.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.