Naučite se angleščine kot James Bond

Učenje angleščine je lahko včasih zahtevno in naporno. Zato vam priporočamo, da v takih trenutkih pomislite na tajnega agenta Jamesa Bonda, ki vedno doseže svoje cilje. Sledite njegovim nasvetom za učenje angleščine.

Bodite kot James Bond. Ne bojte se neznanega.

Naj postane angleščina pomemben del vašega življenja

Če ste se odločili za učenje angleščine, mora slednja postati pomemben del vašega življenja. Za učenje je potrebna motivacija (motivation) – predstavljajte si, kaj vse bo lažje, ko boste samozavestni tudi v angleščini. Znanje angleščine pa bo obogatilo vaše življenje, razširilo vaša (potovalna) obzorja in vam tudi na poslovnem področju odprlo nove možnosti.

Poiščite dobro jezikovno šolo

Za hiter napredek bo pri večini samoučenje premalo. Potrebujete spodbudo, načrt in učitelje – motivatorje. V dobri jezikovni šoli bodo poskrbeli, da se boste vključili v tečaj z vam ustrezno ravnjo angleščine, v skupino s podobnim znanjem, kar vam bo omogočilo hitrejši napredek. Dobro zasnovan učni načrt, pristop, ki je prilagojen posameznikovim željam, vrhunski učitelji, ki znajo motivirati, prijetno učno okolje (comfortable learning environment), predvsem pa učenje po govorni metodi so ključni elementi (key elements) za napredek v učenju jezika.

Z vsakodnevno aktivnostjo do najboljših rezultatov

Za učenje angleščine je izredno pomembno, da svoje znanje utrjujemo tudi sami, doma. Srečanja z učiteljem jezika je zato dobro dopolniti z vsakodnevno 30-minutno jezikovno aktivnostjo. Znanje angleščine lahko denimo utrdite tako, da gledate posnetke na spletu, berete v angleščini ali se pogovarjate angleško s prijatelji.

Vzemite si čas za odmortečaj angleščine

Stara modrost pravi, da so najpomembnejši del učenja odmori. Če boste pretiravali z učenjem angleščine, vaši možgani ne bodo mogli zaznati vseh informacij. Vaša zbranost se bo zmanjšala, zato si ne boste mogli zapomniti niti tistega, kar gre sicer zlahka v vašo glavo. Med ponavljanjem zato le pojdite na sprehod (take a walk), saj boste tako poleg počitka za možgane naredili tudi nekaj dobrega za svoje telo.

Učenja se lotite z veseljem

Učenje angleščine naj bo v prvi vrsti zanimiv hobi in dober izziv, in ne neprijetna obveznost (obligation). Pomembno je, da v njem uživate in se veselite novega znanja, ki ga boste pridobili na tečaju. Prav zato je tako pomembno, da za učenje izberete dobro jezikovno šolo, kjer bo poudarek na govorjenju, kajti pisne vaje lahko rešujete sami, za govorjenje pa potrebujete sogovornika.

Bodite kot James Bond. Ne bojte se neznanega.

Učenje angleščine v LinguIi pomeni učenje prek pogovora, kar je najhitrejša pot, da postanete dober govorec angleščine. Učenje jezika v Linguli ni le trdo delo, temveč tudi sprostitev in zabava.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.