Učenje angleščine s spletnimi kanali YouTube

Utrdite znanje britanske angleščine s kanali na spletni strani YouTube

Učenje angleščine je seveda namenjeno utrjevanju znanja angleške slovnice in širjenju besedišča ter pomaga, da postanemo dobri govorci tudi v angleščini. Znan pregovor pravi, da vaja dela mojstra (practice makes perfect), pri učenju jezika pa je pomembno tudi to, da poslušamo izvirne govorce. V Linguli vas na tečajih višjih ravni pogosto uči izvirni govorec. Za vse tiste, ki bi se radi jezika učili sami, smo zbrali nekaj praktičnih nasvetov, kje do izvirne podobe jezika.

Kako uporabiti YouTube za učenje jezika?

Videoposnetki so lahko odličen vir učenja jezika, saj lahko poslušate, kako izvirni govorec izgovarja besede in ga pri tem skušate posnemati. Obenem videoposnetek lahko prevrtite nazaj (rewind) in si ponovno ogledate zamujeno.

  • English with Lucy

Lucy Earl si prizadeva (aim to) za to, da svoje naročnike (subscribers) nauči pravilne britanske angleščine in izgovarjave, spodbuja pa vas tudi, da si besed v svoji glavi ne prevajate. Poslušajte jo.

  • Joel & Lia

Prijatelja Joel in Lia vas bosta poučila o britanski kulturi (British culture). Izvedeli boste na primer, kolikšno napitnino (tip) dati natakarju in kako izgovoriti imena postajališč na londonski podzemni železnici (Tube station). Njun kanal je primeren za vsakogar, ki se odpravlja (head) študirat ali živet v Veliko Britanijo. Oglejte si njun kanal.

  • Eat Sleep Dream English

Tom vam bo pomagal izboljšati vašo izgovarjavo (pronunciation) in črkovanje (spelling) v angleščini. Dal vam tudi predloge, kako se učiti angleško ob poslušanju priljubljenih pesmi (hit songs) tukaj.

  • Learn English with Papa Teach me

Če želite zveneti nadvse imenitno (posh) ali se preizkusiti (try your hand at) v naglasih Igre prestolov, vam pri tem lahko pomaga Aly. Oglejte si ga.

  • English like a native

Anna vam bo pomagala izboljšati jezikovne spretnosti (advance language skills), pojasnila pa bo tudi nekatere razlike med britansko, ameriško in avstralsko angleščino. Če vas zanima, kako poteka poslovni pogovor po telefonu, si oglejte video.

Učenje angleščine z Lingulo

Učenje angleščine je odlična priložnost za utrjevanje pridobljenega znanja. V jezikovni šoli Lingula učenje temelji na pogovoru, izkušeni učitelji pa vam bodo pomagali, da boste z izgovarjavo očarali tudi domačine in postali samozavestnejši govorec angleščine.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.