5 napotkov za lažje učenje angleščine

Bi se radi sami učili angleško, pa ne veste, kako začeti? Če si želite, da bo vaše učenje angleščine prijetno in sproščeno, si preberite naslednje napotke.

Prebirajte revije v angleščini – potiho ali pa še bolje glasno.

#1 Naj vam bo učenje angleščine v veselje

Tudi če vam angleščina morda osebno ni najbolj pri srcu, a jo potrebujete, najdite razlog, da vam bo učenje prijetno in poiščite »nekaj«, kar vas pritegne. Odkrijte zanimivosti o kulturi v angleščini, angleške pesmi, filme, knjige, poezijo …, s pomočjo katerih se boste navdušili nad tujim jezikom.

# 2 Poslušajte naravne govorce

Poslušajte radijske oddaje, oglejte si videoposnetke na spletu in se obdajte z angleščino v čim več vsakodnevnih situacijah.

Za učenje angleščine uporabite čas med čakanjem v vrsti, med vožnjo poslušajte zgoščenke, radijske oddaje …

# 3 Spregovorite v angleščini

Obiščite angleško govoreče dežele in spregovorite v resničnih situacijah. Poiščite si partnerja za učenje angleščine in skupaj vadita dialoge.

# 4 Obdajte se z angleščino

Razmišljajte v stavkih. Če ste se pred kratkim naučili frazo za ‘poslovati’ – v angleščini ‘to do business’, jo ponavljajte v stavkih. Na poti v službo se na primer v mislih vprašajte ‘What business will I do today?’. Snujte zgodbe, ki vključujejo na novo naučeno besedišče. V mislih obnovite dogodke preteklega dne in seznam nakupov ter dnevnih opravil sestavite še v angleščini.

Pri učenju angleščine uporabite domišljijo in besedo povezujte s sliko. Če si težko zapomnite besede v angleščini, ustvarite zabavne asociacije.

#5 Berite, pišite

Na kartončke si zapisujte nove besede v angleščini, na hrbtno stran pa ustrezen stavek. Na predmete, ki jih uporabljate vsakodnevno, nalepite nalepko z imenom predmeta v angleščini.

Prebirajte revije v angleščini – potiho ali pa še bolje glasno, da vadite izgovorjavo, se se slišite in razvijete posluh za jezik. Težje izgovorljive besede in naglase ponavljajte na primer pod tušem ali v avtu.

Za pogovor v angleščini izberite dobro jezikovno šolo, z učitelji, ki vas znajo motivirati in ki obvladajo učinkovito metodo poučevanja. V jezikovni šoli Lingula vam bo učenje angleščine izziv in hkrati sprostitev.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na prevodi@lingula.si.