Napotki za lažje učenje angleščine

5 napotkov za lažje učenje angleščine

Lingula_ucenje_anglescine_vajeBi se radi sami učili angleško, pa ne veste, kako začeti? Če si želite, da bo vaše učenje angleščine prijetno in sproščeno, si preberite naslednje napotke.

Prebirajte revije v angleščini – potiho ali pa še bolje glasno.

#1 Naj vam bo učenje angleščine v veselje

Tudi če vam angleščina morda osebno ni najbolj pri srcu, a jo potrebujete, najdite razlog, da vam bo učenje prijetno in poiščite »nekaj«, kar vas pritegne. Odkrijte zanimivosti o kulturi v angleščini, angleške pesmi, filme, knjige, poezijo …, s pomočjo katerih se boste navdušili nad tujim jezikom.

#2 Poslušajte naravne govorce

Poslušajte radijske oddaje, oglejte si videoposnetke na spletu in se obdajte z angleščino v čim več vsakodnevnih situacijah.

Za učenje angleščine uporabite čas med čakanjem v vrsti, med vožnjo poslušajte zgoščenke, radijske oddaje …

#3 Spregovorite v angleščini

Obiščite angleško govoreče dežele in spregovorite v resničnih situacijah. Poiščite si partnerja za učenje angleščine in skupaj vadita dialoge.

#4 Obdajte se z angleščino

Razmišljajte v stavkih. Če ste se pred kratkim naučili frazo za ‘poslovati’ – v angleščini ‘to do business’, jo ponavljajte v stavkih. Na poti v službo se na primer v mislih vprašajte ‘What business will I do today?’. Snujte zgodbe, ki vključujejo na novo naučeno besedišče. V mislih obnovite dogodke preteklega dne in seznam nakupov ter dnevnih opravil sestavite še v angleščini.

Pri učenju angleščine uporabite domišljijo in besedo povezujte s sliko. Če si težko zapomnite besede v angleščini, ustvarite zabavne asociacije.

#5 Berite, pišite

Na kartončke si zapisujte nove besede v angleščini, na hrbtno stran pa ustrezen stavek. Na predmete, ki jih uporabljate vsakodnevno, nalepite nalepko z imenom predmeta v angleščini.

Prebirajte revije v angleščini – potiho ali pa še bolje glasno, da vadite izgovorjavo, se se slišite in razvijete posluh za jezik. Težje izgovorljive besede in naglase ponavljajte na primer pod tušem ali v avtu.

Za pogovor v angleščini izberite dobro jezikovno šolo, z učitelji, ki vas znajo motivirati in ki obvladajo učinkovito metodo poučevanja. V jezikovni šoli Lingula vam bo učenje angleščine izziv in hkrati sprostitev.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na prevodi@lingula.si.