Nasveti za učenje angleščine

Za usvojitev katerekoli veščine ali znanja je potrebno ogromno vaje. Enako velja za učenje angleščine. Bogat besedni zaklad in samozavestna pogovor v angleščini ne prideta sama od sebe, ampak ju je treba skrbno vaditi in “natrenirati”, da pridobimo želeno stopnjo znanja. Učenje angleščine je pogosto povezano z dilemo, kaj je najboljši način za učenje, zato smo zbrali nekaj nasvetov.

Angleščino lahko poslušamo na radijskih postajah, spremljamo angleške TV serije in filme…

Poslušanje – najboljši način za učenje angleščine

Eden od najboljših načinov, kako ohraniti in nadgrajevati jezikovno kondicijo, je poslušanje. Navsezadnje se tako naučimo tudi maternega jezika. Možnosti za poslušanje in s tem učenje angleščine je na pretek, zato je vsak izgovor odveč. Angleščino lahko poslušamo na radijskih postajah, spremljamo angleške TV serije in filme, si predvajamo glasbo in celo avdioknjige. V veliko pomoč nam je lahko tudi internet, kjer lahko predvsem z ogledom videov na YouTubu in poslušanjem vse bolj popularnih podcastov oziroma poddaj izboljšamo slušno razumevanje. Slušne vaje angleščina so čudovit način, kako lahko izkoristimo čas, ko se vozimo v avtu.

Branje

Za dobro znanje angleščine je pomembno tudi pogosto branje, bodisi knjig, revij bodisi časopisov. Za branje ne potrebujete družbe, poleg tega je poceni. Knjigo ali časopis si lahko izposodimo od prijateljev ali v knjižnici, mnogo različnih vsebin pa najdemo tudi na spletu. Z branjem se boste naučili pravopisa, si zapomnili stavčne in besedne strukture, z glasnim branjem pa izboljšali izgovarjavo. Lahko se odločimo tudi za udeležbe na prav posebnem tečaju, namenjenem ljubiteljem branja – Lingulin Book Club.

Pišite, pišite, pišite

Pisanje je še ena pomembna veščina, s katero se boste med drugim naučili pravilnega črkovanja in postavljanja ločil. Če pišete dnevnik, ga za spremembo začnite pisati v angleščini. Registrirajte se na angleškem forumu, začnite pisati blog v angleščini ali vstopite v spletno klepetalnico.

Si upate govoriti v angleščini?

Marsikdo si ne upa spregovoriti v angleščini, saj zmotno misli, da mora zveneti kot materni govorec, pri tem pa pozablja, da je danes na svetu več govorcev angleščine kot drugega jezika kot pa takih, ki jim je angleščina materni jezik. Na začetku vsi delamo napake, zato naj vas ne bo strah. Bodite potrpežljivi, saj učenje jezika zahteva svoj čas. Izkoristite vsako priložnost za pogovor s tujcem, če pa te možnosti nimate, se pogovarjajte s prijatelji, ki se prav tako učijo angleščino. Tudi potovanja so odličen način, da pridete v stik z maternimi govorci.

Učenje angleščine je zabavno, a učinkovito

Učenje angleščine v jezikovni šoli Lingula je odlična priložnost za širitev besedišča in pridobitev samozavesti pri pogovoru v angleščini.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na prevodi@lingula.si.