5 bližnjic za učenje angleščine

Nekatere stvari preprosto zahtevajo svoj čas in to velja tudi za učenje angleščine. Obstaja pa nekaj trikov, s katerimi lahko hitreje usvojimo znanje tujega jezika.

Za učenje angleščine izberite jezikovno šolo, v kateri vas bodo učili preko pogovora.

  • Pri pogovoru v angleščini nihče ne pričakuje popolnosti.

Zato se z napakami sprijaznite – bolje uspešen pogovor z napakami kot molk. Več govorite, bolj boste samozavestni, to pa krepi tudi motivacijo za učenje, brez katere le stežka napredujete.

  • Ena boljših naložb je zagotovo nakup knjige uporabnih fraz v tujem jeziku.

Običajno gre za žepno izdajo, ki jo imate lahko vedno s sabo. Priporočamo, da se fraze naučite na pamet in jih vestno uporabljate. Nekaj fraz najdete tudi na Lingulini spletni strani.

  • Najhitrejša in najbolj naravna pot učenja jezika je, da si besede zapomnite v stavku.

Ni pomembno, da razumete vsako posamezno besedo, razumeti morate bistvo. Izberite stavke, ki si jih želite zapomniti, jih glasno ponovite, in to večkrat zapored, ob tem pa ne glejte v knjigo. Za obogatitev besednega zaklada si lahko pomagate s t. i. flashcards oziroma spominskimi karticami. Če ste ljubitelj tehnologije, si lahko v ta namen naložite kako aplikacijo.

  • Angleščine se najlaže in najhitreje naučimo, če jo govorimo.

Zato za učenje angleščine izberite jezikovno šolo, v kateri vas bodo učili prek pogovora, brez prevajanja in po komunikativni metodi z veliko vizualizacije.

  • Učenje angleščine vzemite kot zabavo in se obkrožite s tujim jezikom.

Berite revije in knjige, poslušajte radio, glejte televizijo, klepetajte v klepetalnicah – vse v jeziku, ki se ga želite naučiti.

Učenje angleščine v jezikovni šoli Lingula sledi vsem zgornjim nasvetom in je prava izbira tako za popolne začetnike kot tudi za tiste, ki želite svoje znanje tujega jezika osvežiti oziroma izpiliti.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na prevodi@lingula.si.