Ste se pravilno lotili učenja angleščine?

Lingula_ucenje_anglescine_vajeSte se vpisali na tečaj angleščine, vaša miza je polna tuje literature, za zagon pa vam vendarle nekaj manjka? Poglejmo, kako najbolje organizirati učenje angleščine.

Kako si organizirati učenje angleščine?

Postavite si realne cilje

Oditi na jezikovni tečaj in pričakovati, da boste že čez nekaj tednov angleško govorili tekoče, ni ravno najbolj realno. Raje si postavite kratkoročne cilje, saj vam bo veselje ob njihovem doseganju dalo dodatno motivacijo za učenje in si boste kasneje lahko postavili tudi dolgoročnejše cilje. Za začetek si na primer določite cilj, da boste brez iskanja po slovarju prebrali krajši članek v časopisu v angleščini.

Ne pozabite na razlog za učenje

Pred začetkom učenja angleščine si zapišite razloge za svojo odločitev. Tako se boste lahko opomnili nanje, če vam bo kdaj težko in se boste spraševali: »Le kaj mi je tega treba?«

Berite za lastno zadovoljstvo

Izberite si knjigo tiste zvrsti, ki jo najraje prebirate, a tokrat naj bo v angleškem jeziku. Tako se boste naučili besedišča s področja, ki vam je najbližje. Občutek po prvi prebrani knjigi v angleščini bo izvrsten in z veseljem se boste lotili nadaljnjega učenja, saj si boste lažje in bolje zapomnili nove besede.

Poslušajte glasbo in glejte tujejezične filme

Oboje pomaga, saj se tako ob poslušanju glasbe v angleščini kot ob gledanju nepodnaslovljenih filmov »kopate« v tujem jeziku, kar je za učenje odlično. Jezik mimogrede dobite v uho in učenje je lažje.

Nič več izgovorov za učenje angleščine

Za učenje angleščine nismo nikoli prestari, zato se ne zmenite za mit, da je učenje z leti težje. Izberite dobro jezikovno šolo in se pred vpisom na brezplačnih predstavitvenih urah sami prepričajte, kako vam učenje ustreza.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.