Prednosti in koristi učenja angleščine

Prednosti in koristi učenja angleščine za odrasle

Lingula_anglescina_vajeČeprav je splošno znano, da se je tujega jezika najbolje začeti učiti v zgodnjih letih, imajo odrasli pri tem svoje prednosti in tudi svoje koristi. Učenje angleščine pa mora seveda biti prilagojeno posamezniku, s poudarkom na vseh koristih učenja novega jezika.

Učenje angleščine na podlagi izkušenj

Odrasli učenci jezika imajo bolje razvit kognitivni sistem kot otroci. Zato je razumevanje novih konceptov lahko lažje, saj je podkrepljeno tako z učnimi kot s praktičnimi izkušnjami. Več izkušenj pa omogoča tudi tvorjenje več asociacij, na podlagi katerih si lažje zapomnimo nove besede.

Ker je večina odraslih že ugotovila, kakšna taktika učenja jim najbolj ustreza, se lahko denimo ponavljanja lotijo mnogo bolj učinkovito kot otroci. Tako tudi najtežja pravopisna pravila in skladenjske strukture ne bodo pretrd oreh. Odrasli so namreč seznanjeni z več koncepti, ki jim bodo v pomoč pri razumevanju novih struktur. Prav tako imajo odrasli ponavadi večjo motivacijo, sploh če si pri učenju postavijo merljive cilje.

Intelektualni razvoj

Za intelektualni razvoj ni nikoli prepozno in prav učenje angleščine lahko odlično prispeva k temu. Zahteva namreč veliko pozornosti, s katero se trudimo spoznati in ponotranjiti nove zvoke, besede in slovnične oblike, s tem pa krepimo svoj intelekt. Ker jezik vključuje tako vidno kot slušno prvino, je učenje jezika odlično za to, da aktiviramo vse čute in se učimo prek različnih kanalov. Naša intelektualna zmogljivost se bo ob tem povečala, prav tako se bo povečala naša sposobnost ohranjanja pozornosti. Za možgane tako ni boljše vadbe, kot je učenje angleščine, saj jih tako spodbudimo, da tvorijo nove nevrološke povezave in spomine.

Spomin in nevrološka regeneracija

Z delom, ki ga naši možgani opravljajo med učenjem angleščine, lahko tudi najučinkoviteje izboljšamo svoj spomin. Z učenjem novega jezika pa ne popravimo le spomina, temveč pripomoremo tudi k boljši nevrološki regeneraciji.

Aktiviramo vse svoje kognitivne funkcije, pri preklapljanju iz maternega jezika v tujega pa ustvarjamo vse več živčnih povezav. To poveča hitrost procesiranja v možganih.

Tako bomo z aktivnim učenjem angleščine ne samo okrepili spomin, temveč bomo možgane pripravili do tega, da se bomo lahko tudi v angleščini lotili čedalje zahtevnejših konceptov in se potopili v zahtevnejši roman ali si film ogledali brez podnapisov.

Novi prijatelji

Lingula_ucenje_anglescine_odrasliEna največjih prednosti učenja angleščine pa je tudi spoznavanje novih prijateljev na potovanjih, s katerimi se lahko sporazumevamo v angleščini.

Korist pa ni le v preživljanju prostega časa v prijetni družbi, temveč tudi v tem, da skupaj vadite jezik, ki se ga želite naučiti. Tako se drug od drugega lahko učite novih izrazov, napredujete ob napakah in se spoznate še z marsikatero novo kulturo, medtem ko trenirate svoje možganske funkcije.

Učenje angleščine v Linguli vas bo usmerilo k pravi učni strategiji, s katero boste postali samozavesten govorec ne glede na svojo starost.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.