Učenje angleščine s serijo Bridgerton

Učenje angleščine ni nujno omejeno na delo na jezikovnem tečaju. Znanje, ki smo ga pridobili na tečaju, nam bo prišlo prav tudi v vsakodnevnih situacijah, na primer med sproščanjem v udobju lastnega doma, ko bomo prižgali TV-sprejemnik ali pa pobrskali po spletu.

V zadnjih dveh letih se je svet navdušil nad serijo Bridgerton, ki se odvija v Londonu 19. stoletja. Kaj se lahko naučimo iz te serije?

Spoznavanje različnih naglasov

Angleščino Združenega kraljestva bogatijo mnogi naglasi, kot so škotski, valižanski, cockney … Serija prinaša pestro paleto naglasov, saj se na ta način lažje približa široki množici angleško govorečih gledalcev. Če se boste odpravili v Združeno kraljestvo ali pa vas čaka test slušnega razumevanja na maturi iz angleščine, se boste zagotovo srečali z različnimi naglasi. Ogled serije Bridgerton vam lahko pomaga, da združite prijetno s koristim in dopolnite klasično učenje angleščine.

Pripravite se na lahkotnost

Serija Bridgerton je lahkotna. Zanima nas, kaj bo naslednji zaplet v zgodbi, zato se bolj osredotočimo na dogajanje kot na nekatere slovnične strukture, ki bi nam morda lahko delale težave. Ta strategija nam pride prav tudi sicer. Jezik je namreč sredstvo za sporazumevanje, zato ni treba, da se osredotočimo na vsako najmanjšo podrobnost, ki je nismo razumeli. Pogosto je dovolj, da razumemo toliko, da lahko iz povedanega izluščimo bistvo.

Razkošno besedišče

Angleščina pozna veliko idiomov in pogovornih izrazov. Izrazi kot to pull a leg ali to knock it off se velikokrat pojavljajo v serijah, zato si jih velja zapomniti.

Znanje jezika ni samo slovnica, ampak tudi kultura in zgodovina

Ko se učimo jezika, se moramo zavedati tudi, da se ne učimo zgolj slovnice in besed, pač pa tudi kulture in zgodovine naroda, ki ta jezik govori. Čeprav serija Bridgerton ni ravno zgodovinsko natančna, pa je odlična odskočna deska (stepping stone), da sami preverimo, kaj se je v Združenem kraljestvu dogajalo na prelomu med 18. in 19. stoletjem. To je tudi odlična tema, o kateri lahko poklepetamo na tečaju angleščine.

Nadgradite učenje angleščine s tečajem v Linguli

S televizijskimi serijami lahko konkretno izboljšamo svojo angleščino. Kljub temu pa je za učenje angleščine ključno, da imamo dobre temelje. V jezikovni šoli Lingula na zabaven in sproščen način poskrbimo, da vaši jezikovni temelji postanejo in ostanejo trdni.