Učenje angleščine z gledanjem filmov

ucenje_anglescine_kokiceUčenje angleščine lahko poteka na različne načine, pomembno pa je, da se jezika učimo tako, da čim več govorimo, poslušamo in beremo. Ko se z jezikom obdamo celostno, hitreje poglabljamo svoje znanje in premagujemo jezikovne ter druge ovire pri govorjenju. Eden izmed dobrih pristopov za učenje angleščine je gledanje filmov.

Učenje angleščine dopolnite z zanimivimi TV-vsebinami.

Izberite vsebino, ki vam je všeč

Če bi si radi učenje angleščine naredili zabavno z gledanjem televizije, potem izberite tiste vsebine, ki vas zanimajo in so vam všeč. Najlažje začnemo s kratkimi nadaljevankami, risankami ali krajšimi filmi, kjer je jezik preprost in brez strokovnih izrazov. Pretežko besedišče nam lahko vzame pogum.

Vključite angleške podnapise

S pomočjo podnapisov v angleščini boste lažje razumeli govor, hkrati pa vadili bralno in slušno razumevanje. Ko boste podnapisom brez večjih težav sledili in razumeli večino, pa jih preprosto izključite in spremljajte vsebino le slušno, brez podnapisov. Tako boste še dodatno okrepili slušno razumevanje.

Pripravite beležko in pisalo

Med gledanjem filmov in nadaljevank se mimogrede naučimo veliko novih besed. Da jih bo ostalo v spominu čim več, svetujemo, da si pripravite pisalo in beležko, v katero sproti, med gledanjem filma ali drugih vsebin v angleščini, zapišite vsaj pet besed, ki bi si jih radi zapomnili. A ne pozabite na stavek – učenje je najučinkovitejše, ko se nove besede učimo v stavku!

Obnovite najljubši prizor

Po ogledu filma ali nadaljevanke si izberite najljubši prizor in si ga ponovno poglejte. Nato ga poskušajte s svojimi besedami na kratko opisati. Prizor lahko tudi odigrate v dialogu, kar bo odličen način, da spregovorite in v učenje angleščine vključite tudi svoje prijatelje ali svojce. Takšne vaje krepijo našo samozavest pri izražanju v angleščini, izboljšujejo našo izgovarjavo in nam pomagajo pri utrjevanju novega besedišča.

Učenje angleščine vam pomaga spregovoriti

Učenje angleščine v Linguli poteka na zabaven in sproščen način. Velikokrat si na tečaju angleščine ogledamo zanimiv video, ali del fima in dobimo ideje za pogovor!

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.