Učenje angleščine v družbi na daljavo

Za učenje angleščine v družbi nam ni treba vedno zapustiti hiše. Kar iz domačega naslanjača lahko namreč prek videoklica povabimo prijatelje in skupaj z njimi ob igranju različnih iger ponavljamo in izboljšamo svojo angleščino. Učenje angleščine je lahko tudi kratkočasna dejavnost in ne samo še ena obveznost.

Scattergories

Cilj te igre, za katero ne bomo potrebovali ničesar razen papirja in svinčnika, je, da za vsako kategorijo zapišemo po eno besedo, vse te besede pa se morajo začeti na isto določeno črko. Besed se moramo domisliti pred svojimi soigralci, saj tako dobimo najvišje število točk. Kategorij, ki jih izberemo skupaj s soigralci, naj bo najmanj šest, te pa so lahko vse od živali, hrane do držav, lahko jih povežemo tudi z besediščem, ki se ga trenutno učimo. Igro lahko pripravimo denimo za svoje otroke in jim določimo kategorije, kot so šolske potrebščine (predloga besed na črko s: scissors ali school bag), pri odraslih pa je izbor kategorij neomejen, vključimo lahko recimo poslovni besednjak.

Črko za prvi krog besed določimo tako, da eden od igralcev v glavi »govori« črke abecede; izbrana je tista, pri kateri je, ko preostali rečemo stop. Nato začnemo pisati besede za posamezne kategorije in prvi, ki izpolni vse kategorije, zakliče stop – takrat moramo vsi prenehati pisati. Vsaka beseda šteje 10 točk, če je ni ponovil nihče drug, beseda, ki jo je zapisal še nekdo drug, pa prinese 5 točk. Igra je idealna za ponavljanje besedišča.

Ugani, kdo

Igra ugani, kdo ali Guess who? je nedvomno ena tistih, pri kateri se lahko tudi pošteno nasmejimo. Vsak od igralcev mora napisati od 10 do 20 dejstev oziroma resnic o sebi. Pomembno je seveda, da vse to napišemo v angleščini. Če za svoj opis ne najdemo pravih besed, potem jih poiščimo v slovarju, s čimer bomo osvojili novo besedišče.

Vsa ta dejstva o sebi potem delimo v skupnem dokumentu, do katerega ima dostop celotna skupina. Določiti moramo še nekoga, ki bo zapisane stavke v dokumentu premešal. Nato vsak prebere eno od naključno izbranih dejstev, drugi pa moramo ugibati, koga opisuje. Recimo: “I once went on a date with a celebrity” ali “I hate strawberry flavoured candy”. Vsak nato zapiše, za koga naj bi šlo, vsak pravilen odgovor pa igralcu prinese eno točko.

Play it again, Sam

učenje angleščineOnline igro lahko igra od dva do 16 igralcev. Razdelimo se v dve skupini, vsaka si izbere film in na internetu poišče pet slik iz njega. Pri klasični igri bi si morali skupini med sabo pokazati slike iz filma tako, kot po vrsti sledijo dogajanju v filmu. Če nasprotna skupina film ugotovi po prvi sliki, dobi pet točk, po drugi sliki štiri in tako naprej.

Pri igri, ki spodbuja učenje jezika, pa skupina pripraviti opise slik ali scen iz filma, druga skupina pa mora po opisu dogajanja ugibati, za kateri film gre. Opisi scen so lahko na primer: A man dressed as a clown, wearing a red suit, a green dress shirt and a yellow vest, with green hair and a white painted face with huge red lips is dancing on concrete stairs. To igra je odlična vaja, saj zahteva tvorjenje in govorjenje kratkega angleškega besedila.

Nadgradite učenje angleščine s tečajem v Linguli

Čeprav nam včasih lahko pomagajo tudi aplikacije, prek katerih lahko igramo različne igre ali delamo vaje in ob tem izboljšujemo svojo angleščino, je ključ pri učenju angleščine inovativnost in iznajdljivost, saj nam le tako med učenjem nikoli ne bo dolgčas. In v družbi dolgčasa zagotovo ne bo. Učenje angleščine v Linguli pomeni odkrivanje novih pristopov k pridobivanju besedišča in utrjevanju slovnice, tako da učenje jezika ni le trdo delo, temveč tudi sprostitev in zabava.

Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.