Rowing ali paddling? Kaj je prav?

Vaje za angleščino vodijo k boljšemu znanju in samozavestnejšemu izražanju v angleščini. 5 minut vaj lahko na dolgi rok konkretno pripomore k uspehu. Če se odpravite na izlet po reki, jezeru, morju, boste verjetno ne glede na svoj izbor plovila poprijeli tudi za veslo in zaveslali. Angleži pri vodnih športih razlikujejo med dvema izrazoma, in sicer rowing in paddling. 

Katera oblika je pravilna?

Primer 1:

  • You have to be quite strong to row a canoe.
  • You have to be quite strong to paddle a canoe.
Kliknite za pravilen odgovor.
Pravilno:

  • You have to be quite strong to paddle a canoe.

Paddling je način veslanja, pri katerem uporabljamo paddles. Beseda paddling se uporablja za vožnjo s kanujem, kajakom, raftom.

Primer 2:

  • The wind dropped, so we had to row the boat back home.
  • The wind dropped, so we had to paddle the boat back home.
Kliknite za pravilen odgovor.
Pravilno:

  • The wind dropped, so we had to row the boat back home.
Rowing je način veslanja, pri katerem uporabljamo oars. Beseda rowing se uporablja za vožnjo z veslaškim čolnom (enojec, dvojec, četverec, osmerec).

Kakšna je razlika med paddling in rowing?

Pri paddlingu poganjamo plovilo v smer poti in se gibljemo naprej, pri rowingu z oarsi poganjamo plovilo v nasprotno smer in se gibljemo vzvratno.

V kajaku, kanuju ali raftu sedimo nepremično, v veslaškem čolnu (enojec, dvojec, četverec, osmerec …) pa noge pri vsakem zamahu drsijo gor in dol po čolnu.

Vaje za angleščino za samozavestnejše izražanje

Vaje za angleščino so odličen način, da izboljšamo svoje znanje angleščine. Če jih delamo redno, bo uspeh opazen kaj hitro.

Imate vprašanja o tečaju angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.