Prevod iz slovenščine v angleščino

Kakovosten prevod v angleščino iz slovenščine in obratno še nikoli ni bilo tako iskan kot danes. Angleščina kot lingua franca postaja drugi jezik večini ljudi, v Evropi se jo kot tujega jezika uči kar 32,6 odstotkov Evropejcev in je hkrati tudi najbolj uporabljani jezik v EU.

Prevod iz angleščine v slovenščino je zelo iskana storitev.

Kaj potrebujemo za dober prevod?

Vendar pa poznavanje jezika ne zadostuje vedno za kakovostno prevajanje v angleščino iz slovenščine in obratno. Prevajanje je namreč spretnost, ki poleg poznavanja jezikovnih pravil obeh jezikov, zahteva tudi druga znanja.

  • Poznavanje kulture, iz katerih jezika izhajata,
  • podrobno poznavanje pomenov besed,
  • pa tudi poznavanje določenih pravil pri zapisovanju različnih vrst besedil, saj se prevodi sodnih besedil in prevodi reklamnih besedil med seboj razlikujejo.

Strokovne prevode opravljajo strokovni prevajalci

V angleščino pogosto prevajamo strokovna besedila s področij, kot so pravo, medicina, bančništvo, IT, farmacija ali elektrotehnika. Prevajalec mora imeti dolgoletne izkušnje s prevajanjem tovrstnih besedil, o področju pa mora imeti tudi obsežno znanje. Da bi zagotovili resnično kakovosten izdelek, prevod za pregleda še strokovnjak specialist. Ta pregleda uporabljeno terminologijo in zagotovi, da je ustrezna, prevod pa vsebinsko primeren.

Angleščina ni prvi jezik na svetu

Ali veste, da je kljub svoji razširjenosti v svetu angleščina po številu rojenih govorcev šele tretja na svetu? Pred njo sta kitajščina in španščina. V Evropi pa angleščina prednjači po številu govorcev, saj naj bi kar 50 odstotkov ljudi govorilo angleško.

V Linguli vam poleg ostalih jezikovnih storitev ponujamo tudi prevod v angleščino iz slovenščine in obratno, ki jo bodo za vas opravili dobro usposobljeni prevajalci. Le izkušen in vešč prevajalec bo namreč znal prepoznati vse prevajalske pasti in ustvariti zanesljiv in kakovosten prevod.

Imate vprašanja o prevodu angleščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na prevodi@lingula.si.