Kakovosten prevod v angleščino iz slovenščine in obratno še nikoli ni bilo tako iskan kot danes. Angleščina kot lingua franca postaja drugi jezik večini ljudi, v Evropi se jo kot tujega jezika uči kar 32,6 odstotkov Evropejcev in je hkrati tudi najbolj uporabljani jezik v EU.

Prevod iz angleščine v slovenščino je zelo iskana storitev.

Kaj potrebujemo za dober prevod?

Vendar pa poznavanje jezika ne zadostuje vedno za kakovostno prevajanje v angleščino iz slovenščine in obratno, saj je prevajanje spretnost, ki poleg poznavanja jezikovnih pravil obeh jezikov, zahteva tudi:

  • poznavanje kulture, iz katerih jezika izhajata,
  • podrobno poznavanje pomenov besed,
  • pa tudi poznavanje določenih pravil pri zapisovanju različnih vrst besedil, saj se prevodi sodnih besedil in prevodi reklamnih besedil med seboj razlikujejo.

Angleščina ni prvi jezik na svetu

Ali veste, da je kljub svoji razširjenosti v svetu angleščina po številu rojenih govorcev šele tretja na svetu? Pred njo sta kitajščina in španščina.

V Linguli vam poleg ostalih jezikovnih storitev ponujamo tudi prevod v angleščino iz slovenščine in obratno, ki jo bodo za vas opravili dobro usposobljeni prevajalci. Le izkušen in vešč prevajalec bo namreč znal prepoznati vse prevajalske pasti in ustvariti zanesljiv in kakovosten prevod.

Imate vprašanja o prevodu angleščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 030 650 255 ali nam pišite na prevodi@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.