10 napotkov za lažje učenje angleščine

1. Naj vam bo učenje angleščine v veselje. Če vam morda osebno ni najbolj pri srcu, a jo potrebujete na delovnem mestu, potem poiščite »nekaj«, kar vas pritegne. Odkrijte zanimivosti o kulturi v angleščini, angleške pesmi, filme, knjige, poezijo …, s pomočjo katerih se boste navdušili nad tujim jezikom.

2. Poslušajte radijske oddaje, oglejte si videoposnetke na spletu in se obdajte z angleščino v čim več vsakodnevnih situacijah.

3. Za učenje angleščine uporabite čas med čakanjem v vrsti, med vožnjo poslušajte zgoščenke, radijske oddaje …

4. Razmišljajte v stavkih. Če ste se pred kratkim naučili frazo za ‘poslovati’ – v angleščini ‘to do business’, jo ponavljajte v stavkih. Na poti v službo se na primer v mislih vprašajte ‘What business will I do today?’. Snujte zgodbe, ki vključujejo na novo naučeno besedišče. V mislih obnovite dogodke preteklega dne in seznam nakupov ter dnevnih opravil sestavite še v angleščini.

5. Pri učenju angleščine uporabite domišljijo in besedo povezujte s sliko. Če si težko zapomnite besede v angleščini, ustvarite zabavne asociacije.

6. Na kartončke si zapisujte nove besede v angleščini, na hrbtno stran pa ustrezen stavek.

7. Prebirajte revije v angleščini – potiho ali pa še bolje glasno, da vadite izgovorjavo, se se slišite in razvijete posluh za jezik. Težje izgovorljive besede in naglase ponavljajte na primer pod tušem ali v avtu.

8. Na predmete, ki jih uporabljate vsakodnevno, nalepite nalepko z imenom predmeta v angleščini.

9. Obiščite angleško govoreče dežele. Spregovorite v resničnih situacijah.

10. Poiščite si partnerja za učenje angleščine in skupaj vadita dialoge.

Za pogovor v angleščini izberite dobro jezikovno šolo, z učitelji, ki vas znajo motivirati in ki obvladajo učinkovito metodo poučevanja. V Linguli vam bo učenje angleščine izziv in hkrati sprostitev.