5 razlogov, zakaj je učenje angleščine s pomočjo pravljic in zgodb učinkovitejše:

1.

Otrok si s pomočjo pravljic hitreje zapomni nove besede. Pravljice rad posluša znova in znova. Prav ponovitve pa omogočajo hitrejšo in učinkovitejšo usvojitev besed in fraz.

2.

Zgodba spodbuja notranjo motivacijo in vzbuja otrokova čustva do likov, dogodkov, kar olajša pomnjenje novih jezikovnih struktur.

3.

Ker je jezik pri pravljicah vedno postavljen v kontekst, si otroci namesto samostojnih besed zapomnijo besedne strukture (npr. »Run, run!«, »What’s wrong?« …).

4.

Pri branju zgodbic otroci sodelujejo: posnemajo živali, pojejo, igrajo vloge z gibi in mimiko, kar imenujemo popoln telesni odziv. Otroci se v zgodbo vživijo in vsrkajo vase ne le zgodbo, ampak tudi besede in njihov pomen.

5.

pravljice

freedigitalphotos.net

Otroci imajo kratko sposobnost koncentracije, zato vključitev 5-minutne zgodbe prinese nekaj svežine v pouk in hkrati naredi učenje raznoliko. Na otroke deluje sproščujoče in jih umiri, zato je zelo primerna predvsem po fizični aktivnosti.

Lahko bi naštevali še in še razlogov, zakaj so pravljice super način zgodnjega učenja angleščine. Najbolje, da poskusite sami.

Na tej povezavi najdete zgodbice, pravljice, veliko iger in različnih aktivnosti za učenje angleščine predšolskih otrok. Na podlagi tega gradiva se lahko otrok z vašo pomočjo angleščine uči tudi sam doma.

V Linguli pa lahko preživi res prijetne in kakovostne pravljične ure v angleščini ali francoščini. Programi pravljičnih uric v angleščini in francoščini so odlični, učiteljice pa res znajo motivirati otroke.

Leave a Reply