Poučne družabne igre za učenje angleščine

Družabne igre so preprosta zabava, ki lahko postane učinkovit pripomoček za učenje angleščine za otroke. Učitelji lahko z njimi dajo učencem priložnost za medsebojno interakcijo, ob kateri bodo vadili nov in že znan jezikovni material ter krepili svojo kreativno in strateško miselnost. Učenje angleščine za otroke mora biti ne le poučno, temveč tudi zabavno in sproščeno.

  • Jenga

Jenga je preprosta igra, pri kateri igralci odstranjujejo lesene kocke iz stolpa in jih nato nalagajo na vrh. Lahko ji dodamo jezikovno komponento, kar lahko storimo na več načinov. Eden od njih je, da za vsako igro določimo koncept, o katerem se učenci trenutno učijo. Za vsako uspešno izvlečeno kocko se mora učenec spomniti ene od besed iz določene skupine. Če se razred na primer uči o vremenu, se morajo učenci spomniti besed, kot so rain, sun, wind, warm in tako naprej.

Z drugim načinom lahko spodbujamo vajo govora, tako da na vsako od lesenih kock nalepimo vprašanje, na katerega morajo učenci odgovoriti, preden kocko postavijo na vrh stolpa. Na podobne načine lahko prilagodimo tudi druge igre, na primer monopoli, enko in celo šah.

  • Scattergories

Scattergories je zabavna besedna igra, pri kateri se igralci poskušajo spomniti besed, ki ustrezajo kategorijam na njihovih igralnih kartah. Vse karte se namreč začnejo na določeno črko, medtem pa se igralcem odšteva čas. Originalna igra sicer vključuje 20-stransko kocko, a ta element ni nujen, saj lahko učitelj sam določa črke ali pa celo uporabi generator na internetu, ki je ustvarjen prav za to igro. Tudi kategorije na listih lahko izbiramo sami in jih tako prilagodimo trenutnim učnim vsebinam. To je tudi dobra strategija za ponavljanje, saj lahko izberemo kategorijo besed, ki se jih je razred učil že pred časom. S takšno igro lahko učence motiviramo, da ponavljajo in si tako zapomnijo besede.

  • Taboo

Taboo je nekakšna jezikovna pantomima. Za igranje te igre ne potrebujemo originalnega seta, saj lahko kartice naredimo sami. Učencem razdelimo kartice, na katere zapišemo temo in povezane besede. Igralci morajo nato ugibati, katero besedo oziroma koncept opisuje njihov sošolec, ta pa ob opisovanju ne sme uporabiti besede ali več sorodnih besed, ki so zapisane na listku. Če so besede na listku na primer clown, red nose in circus, se morajo učenci tem besedam izogniti in uporabiti sopomenke ali pa jih opisati. Težavnost igre lahko seveda prilagajamo ravni znanja skupine, tako da na primer zapišemo le besedo, ki jo morajo učenci poiskati, ali jim dovolimo uporabo katerihkoli besed.

Učenje angleščine za otroke v Linguli

Učenje angleščine za otroke mora krepiti njihovo znanje na zabaven način, ki spodbuja njihovo medsebojno sodelovanje in daje priložnosti za pogovor. V Linguli izkušeni učitelji angleščine poskrbijo za to, da otrokom ob učenju jezika ne bo nikoli dolgčas.

Imate vprašanja o učenju angleščine za otroke, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.