Poletni tabor angleščine v hribih

Lingula_ucenje_anglescine_otrociHribi so idealni za preživljanje aktivnih in malo drugačnih počitnic, na katerih se zlasti mestni otroci spoznajo in povežejo z naravo. Poleti so v hribih temperature precej znosnejše kot ob morju, prijetno sveže je tudi v najbolj vročih dneh, saj se na vsakih sto višinskih metrov ozračje ohladi približno za eno stopinjo. Poletni tabor angleščine je idealna kombinacija učenja in sprostitve, saj svež gorski zrak in prijetna klima napolnita otroke z veliko energije za športne aktivnosti in odkrivanje hribovskega življenja.

Nazaj k naravi

Učenje osnov preživetja v naravi navduši tudi najbolj okorele mestne srajce; otroci si privzgojijo ljubezen in spoštovanje do pristnega planinskega sveta in zakonov, ki vladajo v njem.
Za nekaj dni pozabijo na mobilne telefone, računalnike, tablice in se spoznajo z življenjem, kot je bilo nekoč. Nabirajo zdravilna zelišča, jagode in borovnice ter sami pripravijo zeliščni čaj, postavijo bivak, v katerem najbolj pogumni preživijo noč pod zvezdami.

Rojeni kozorogi in gamsovke

Seveda pa v hribih ne gre brez pohodništva, ki je morda mnogim otrokom še tuje. Hoja v skupini je lažja in bolj zabavna, zato otroci vztrajajo in uživajo ob zmagi. Da pa odprava nikoli ni dolgočasna, poskrbijo zabavne aktivnosti, ki jih pripravijo Lingulini učitelji in športni animator; iskanje gozdnih živali, plezanje po nenevarnem skalovju in drevesih, preskakovanje potočkov in še in še.

Zdravo, zabavno in poučno

Otroci so po naravi radovedna bitja, ki kar srkajo vase nov svet in odkritja, spoznavajo drevesa in kamnine, nabirajo borovnice in gobe, poimenujejo cvetlice in se učijo živeti v sožitju z naravo. Na jezikovnih počitnicah na Golteh vse te aktivnosti potekajo v angleščini, tako da se besedišče otrok bogati iz minute v minuto, premo sorazmerno pa se razblinja tudi strah pred govorjenjem.

Tudi bivanje v planinski koči je za mnoge nova izkušnja, sploh če poznajo le dopust v hotelu oz. apartmaju. Spanje v večposteljnih sobah je zabavno in družabno, otroci stkejo nova prijateljstva.

Ko hribovci stopimo skupaj … ni noben cilj previsok

Peka palačink, priprava domačega kruha v krušni peči, nabiranje dračja za večerni ogenj in gradnja bivaka naučijo otroke skupinskega dela.

Pridobljeno samostojnost prinesemo v dolino

Počitnice v hribih dajo otrokom občutek uspeha ter pomagajo graditi samozavest in samospoštovanje, da zmorejo komunicirati v angleščini, oditi na daljši pohod, preživeti teden dni brez staršev, sami skrbeti za osebno higieno in lastnino ….

Poletni tabor angleščine v višavju

Na Lingulinih jezikovnih počitnicah na Golteh otroci preklopijo na angleščino, se odklopijo od televizije, telefonov in interneta ter dobijo pozitiven odnos do sporazumevanja v tujem jeziku. Poletni tabor angleščine in počitnice v hribih jim omogočajo, da navežejo pristnejši stik z naravo. Vse očarata nabiranje zdravilnih zelišč in priprava lastnega čaja, velik vtis nanje pa naredi tudi spoznavanje taktik preživetja v naravi. Z veliko vnemo gradijo svoj bivak in najpogumnejši v njem tudi prespijo. Zvečer so otroci prijetno utrujeni in kar pocepajo v postelje.

Imate vprašanja o poletnem taboru angleščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.